10 magische tips voor een succesvolle webshop

Heb jij een eigen webshop en wil je graag meer bezoekers naar je webwinkel trekken en van jouw bezoekers klanten maken? Of zit je er aan te denken om een webshop te starten en weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder!

online-webshop

Succesvolle webshop

Misschien heb je wel al een eigen website, maar blijven de resultaten een beetje achter. Of misschien gaat het eigenlijk al best goed, maar wil je dat het nóg beter gaat (goede instelling! 💪🏼) Speciaal voor jou hebben onze marketing gekkies 10 magische tips, ook wel de ’10 Gouden tips’ voor een succesvolle webshop onder elkaar gezet. Gewoon, om jou op weg te helpen! Dus doe hier je voordeel mee en ga voor die succesvolle webshop met veel klanten en een sky-high omzet!

10 magische tips voor een succesvolle webshop

Houd je webshop overzichtelijk en begrijpelijk

Wanneer een bezoeker jouw website bezoekt, moet hij of zij zonder uitleg door jouw website kunnen surfen en scrollen. Als er onnodig veel handelingen nodig zijn om een product te kopen of wanneer menu’s niet logisch zijn ingedeeld, zullen nieuwe bezoekers je webshop niet begrijpen en is de kans klein dat ze uiteindelijk tot aankoop overgaan. Deel je categorieën dus duidelijk in, houd het menu ‘clean’ en overzichtelijk en wijs je klanten duidelijk de weg.

Benadruk je USP’s

Wat heeft jouw webwinkel meer te bieden dan de rest? Communiceer jouw Unique Selling Points duidelijk richting je doelgroep. Plaats ze bijvoorbeeld op de homepage of in de footer van je website en op de productpagina’s.

Laat positieve reviews zien

Wist je dat 80 procent van de klanten online beoordelingen even zwaar vinden wegen als persoonlijke aanbevelingen van vrienden of familie? Met een paar pakkende en positieve reviews krijgen klanten meer vertrouwen in je bedrijf en is de kans groter dat ze een aankoop bij je doen! Geef de positieve reviews dan ook een mooi plekje op je website!

Benieuwd naar op welke platformen je allemaal reviews kan verzamelen?

sterren-reviews

SEO optimalisatie

Wordt je webshop niet gevonden, dan blijft succes uit. Schrijf SEO teksten voor je webshop met relevante zoektermen. Plaats deze bijvoorbeeld op je homepage, categorie pagina’s en op de productpagina’s. En kopieer niet klakkeloos (product)teksten van je leverancier en concurrenten, maar schrijf je eigen productteksten.

Benieuwd naar hoe conversie optimalisatie in zijn werk gaat?

Ken je klant

Een klant wilt zich graag speciaal voelen, niet als een ‘nummertje’. Iedere klant is bijzonder en verdient aandacht! Blijf daarom in contact met je klanten. Via social media en mailcontact bijvoorbeeld, maar je kunt je klanten bijvoorbeeld ook vragen om een enquête in willen vullen over wat ze nog meer zouden willen zien in jouw webshop en beloon ze met een leuke kortingscode (werkt vaak nog omzetverhogend ook! 😉)

Maak je webshop zo mobielvriendelijk mogelijk

Het gebruik van mobiele apparaten is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste bezoekers jouw webshop waarschijnlijk via hun mobiele telefoon bezoeken. Houd hier rekening mee in het ontwerp van jouw webshop! Wil je weten hoe je je website toekomstbestendig maakt door Mobile First Design in te zetten?

Service na de aankoop zorgt voor klantenbinding

Een grote fout van bedrijven is dat ze vaak veel tijd en moeite stoppen in het aantrekken van nieuwe klanten, maar weinig investeren om bestaande klanten te behouden. Service ná de aankoop zorgt juist voor klantenbinding! Pak de bestellingen bijvoorbeeld mooi in of doe een persoonlijk bedankkaartje bij iedere bestelling. Zo geef je klanten een unieke beleving mee en onthouden ze jou voor een volgende keer! Maak het je klanten ook niet te moeilijk. Maak het retourproces niet te omslachtig en zorg ervoor dat klanten makkelijk contact met je kunnen opnemen als ze een vraag of klacht hebben.

pakketjes

Ben open en transparant naar je klanten toe

Bij veel webshops is het onduidelijk wie erachter zitten en hoe bezoekers contact kunnen opnemen. Als er dan ook nog nergens een KVK of BTW nummer vermeld staat, kan dit direct wantrouwen opwekken bij je klant. Een bezoeker wil weten waar hij koopt! Ben daarom altijd open en transparant naar je klanten toe. Maak bijvoorbeeld een ‘over ons’ en ‘contact’ pagina waarop je laat zien wie er achter de webwinkel zit.

Profileer jezelf als expert

Wanneer je jezelf profileert als expert of specialist, dan is dit een geweldige manier om je te onderscheiden van concurrenten. Zorg er daarom voor dat er altijd kloppende informatie op je website en bij je producten staat en schroom niet om je kennis te delen! Mensen kopen graag van specialisten.

Maak direct duidelijk wat je verkoopt en aan wie

Binnen een paar seconden willen je bezoekers zien waar jouw webshop om draait. Want binnen die paar seconden beslissen ze of jouw webwinkel de juiste voor ze is. Maak daarom direct duidelijk waar jouw webshop om draait!

online-winkel

Zo, dat waren ze dan! De 10 magische tips om van jouw webshop een succesvolle webshop te maken. Laat je ons even weten of het is gelukt? En mocht je ergens hulp bij nodig hebben, dan leren onze marketingtijgers van Pittig Bakkie, hét online marketing bureau in Nijmegen, jou graag kennen!

Gerelateerde artikelen

Je website optimaliseren voor meer aanvragen of verkopen!

Deze tips verbeteren je vindbaarheid via Google Mijn Bedrijf!

5 simpele tips die jouw SEO teksten verbeteren

Kennismaken onder het genot van een pittig bakkie.

Stop met scrollen
plan een pittig bakkie.

Contact

Follow us on:

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 56 beoordelingen
js_loader
© 2022 Pittig Bakkie

Plan een bakkie

Zelf een project starten of kennismaken.

Zelf een project starten of gewoonweg benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op. Kies je favoriete bakkie en maak vrijblijvend kennis met ons team. 

Martien de Jong

Webdesigner en SEO expert

Deze digitale Bob Ross ontwerpt er alle dagen heerlijk op los. Hij brengt jouw ideeën tot leven en legt deze vast in een nieuwe styleguide, een brandbook of ontwerp van je nieuwe website of webshop. Verder helpt hij bedrijven hoger te scoren in Google en bouwt hij mee aan verschillende website en webshop projecten. 

De afgelopen periode heeft Martien de website ontworpen voor Brand New Coffee, de styleguide gemaakt voor Studio22, en de huisstijl ontwikkeld van Influencer Zoekmachine. Hij heeft daarnaast meegebouwd met de website voor Maus IT, Crooked Halo, Brand New Coffee.

Pip

Pip is de sfeer manager op kantoor. Met Pip op kantoor is geen dag hetzelfde. De ene dag slingert ze een knuffel naar je hoofd en de volgende dag kauwt ze de oplaadkabel van je laptop kapot. Ze heeft energie voor tien en zorgt ervoor dat we tijd maken voor een uitgebreide wandeling. Zo blijven we ook op drukke dagen fit en scherp!

Riekie Wiermans

Copywriter en social expert

Deze woorden virtuoos tovert teksten op papier alsof elk woord haar laatste is. Altijd aansprekend, vol inhoud en met een flinke dosis humor. De rest van de tijd helpt ze bedrijven aan meer websitebezoekers en verkopen door SEO teksten te schrijven en social advertentie campagnes op te zetten.

De afgelopen periode heeft Riekie SEO teksten geschreven voor onze eigen website, Van Vught Fysio Therapie en Jonkcars. Verder heeft Riekie advertenties gemaakt voor Anytime Fitness en Atama Solar Energy.

Devi Jacobs

Website bouwer en trotse code nerd

Code koning Devi brengt ontwerpen tot leven met <html>, .javascript; en {css}. Zo heb je binnen no-time een prachtige nieuwe website, webshop of app. Coderen is niet het enige wat hij graag doet. Heeft hij nog wat tijd over, dan helpt hij je bij het opfrissen van je huisstijl of het ontwerpen van je nieuwe logo.

Devi heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met het bouwen van de Brand New Coffee webshop waar ze heerlijke koffie middels abonnementen verkopen en het bouwen van de Influencer Zoekmachine. Hier kunnen influencers en bedrijven elkaar vinden, contact leggen en leuke samenwerkingen aangaan.

Sjoerd de Kleijn

Social strateeg en advertentie tijger

De social strateeg van ons kantoor. Hij zit boordevol creatieve ideeën en schudt in no-time een effectieve social strategie uit zijn mouw voor elk bedrijf. Adverteren, social posts en e-mail marketing. Sjoerd zorgt ervoor dat je bedrijf straalt op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Sjoerd heeft zijn creativiteit de laatste tijd besteed aan succesvolle campagnes voor Fitnessdelivery, ArizeGrow, Spirited Union, Marjan van Heerde en AAA New Energy Zonnepanelen. Hij kijkt daarbij naar het complete plaatje, waardoor de advertenties, het aanbod en de landingspagina goed op elkaar aansluiten.

Iris Abbas

Social expert en eigenaar

Iris is onze super woman! Zij maakt technische verhalen voor iedereen begrijpelijk, geeft antwoord op al je online marketing vragen en is vaak je eerste aanspreekpunt bij Pittig Bakkie. Ook krijgt Iris energie van het adverteren op socials, e-mail marketing en het ontwerpen van reclame materiaal.

Als je iris vraagt wat ze de afgelopen periode heeft gedaan, is de kans groot dat ze je werk laat zien voor de volgende klanten: Baron Academy, Watts OneFlow, Sanne de Wit, Atama Solar Energy, Anytime Fitness.

Maarten Arts

SEO en SEA expert

Maarten is onze SEO en SEA expert. Hij weet alles van de grootste zoekmachine ter wereld en hoe jij die kunt inzetten voor je business. Met zijn internetgekkie imitaties, zorgt hij elke dag voor wat extra sfeer. Het bouwen van websites en inrichten van een succesvolle e-mail funnel kun je daarnaast ook met een gerust hart aan hem overlaten.

De laatste periode heeft hij werk gedaan voor Building Healthy Bodies, Local Touch Travel, Brand New Coffee, Mignon van de Bunt, Interieurwijfie.