Facebook Ads Library | Stiekem gluren bij de buren

Ben jij ook zo benieuwd wat je grootste concurrenten online doen, zonder dure software aan te schaffen? Dan hebben wij een leuke marketing tool voor jou en het is nog helemaal gratis ook! Als online marketing bureau gebruiken wij deze tool dagelijks. Niet om onze concurrenten te bespieden (al vinden we het natuurlijk wel ontzettend leuk en interessant om te zien wat zij doen), maar juist om van te leren en de markt te verkennen. Wij blijven namelijk graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, jij toch ook?

Facebook Ads Library

In het kader van transparantie biedt Facebook via de advertentiebibliotheek een uitgebreide en doorzoekbare collectie aan van advertenties die op dit moment worden weergegeven binnen Facebook en partnernetwerken, zoals bijvoorbeeld Instagram en TikTok. Hoewel de tool dus eigenlijk bedoelt is om consumenten meer inzicht te geven in de advertentie wereld, kan ook jij hier je voordeel mee doen. Iedereen kan (met of zonder Facebook account) gebruik maken van deze functies. Je kunt hier alle actieve advertenties inzien, ook die van jouw concurrenten.

Facebook advertentie bibliotheek

Meekijken bij de concurrent

Natuurlijk is het niet de bedoeling om precies hetzelfde te doen als je concurrentie, maar je kunt wel van elkaar leren. Zo kun je in de advertentie bibliotheek ook zoeken op de naam van je concurrent en bekijken of ze op dit moment Facebook advertenties online hebben staan. Sterker nog, je kunt zelfs zien hoe deze advertenties eruit zien en welke teksten en afbeeldingen ze gebruiken. Neem dus zeker even een kijkje in de Facebook Advertentie Bibliotheek.

Facebook ads concurrentie bekijken

Adverteren via Facebook

Waarschijnlijk heb je, (net als veel anderen), bij Facebook wel eens op de knop “promoten” geklikt. Hoewel dit helpt om meer mensen te bereiken, is er veel meer uit social media advertising te halen. Vooral het vinden van je doelgroep, het opzetten van een marketing funnel en het creëren van de juiste content zijn essentieel om meer resultaat te behalen. Dit is echter veel werk en waarschijnlijk besteed jij je tijd liever aan andere dingen, zoals het verder opbouwen van je eigen bedrijf. Gelukkig houden wij van win-win situaties. Dus als jij doet waar jij goed in bent, doen wij dat ook!

Facebook advertentie voorbeeld

Gericht adverteren als Facebook specialist

Wij houden van social media, vooral de kansen die het biedt om je doelgroep online te bereiken. Hoewel steeds meer mensen overstappen naar Instagram of TikTok, blijft Facebook één van de belangrijkste platformen om gericht mensen te bereiken. Deze bedrijven zijn namelijk (net zoals WhatsApp) onderdeel van Facebook. Het mooie van Facebook adverteren is dat je mensen op basis van interesses advertenties kunt voorschotelen. Dus als een potentiële klant interesse heeft getoond in een bepaald merk of product, weet Facebook dat ze hem/haar soortgelijke advertenties kunnen laten zien. Zo is de kans veel groter dat ze een aankoop doen. Onze Facebook specialisten helpen je hier natuurlijk graag bij. Neem gerust even contact op, vinden we leuk!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Wist jij dit over de Facebook advertentie bibliotheek?

In het kader van transparantie, legt Facebook sinds begin 2019 alle advertentie campagnes  vast. Voor maatschappelijke kwesties, verkiezingen of politieke berichten, gaat Facebook echter nog een stapje verder. Daar worden ook de uitgaven vastgelegd en openbaar gemaakt. Ontdek het zelf in het Facebook Ads Library report.

Gerelateerde artikelen

Mobiele website laten bouwen doe je zo

Social media uitbesteden

Google marketing bureau

Kennismaken onder het genot van een pittig bakkie.

Stop met scrollen
plan een pittig bakkie.

Contact

Follow us on:

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 55 beoordelingen
js_loader
© 2022 Pittig Bakkie

 | Privacy policy | Algemene voorwaarden

Plan een bakkie

Zelf een project starten of kennismaken.

Zelf een project starten of gewoonweg benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op. Kies je favoriete bakkie en maak vrijblijvend kennis met ons team. 

Martien de Jong

Webdesigner en SEO expert

Deze digitale Bob Ross ontwerpt er alle dagen heerlijk op los. Hij brengt jouw ideeën tot leven en legt deze vast in een nieuwe styleguide, een brandbook of ontwerp van je nieuwe website of webshop. Verder helpt hij bedrijven hoger te scoren in Google en bouwt hij mee aan verschillende website en webshop projecten. 

De afgelopen periode heeft Martien de website ontworpen voor Brand New Coffee, de styleguide gemaakt voor Studio22, en de huisstijl ontwikkeld van Influencer Zoekmachine. Hij heeft daarnaast meegebouwd met de website voor Maus IT, Crooked Halo, Brand New Coffee.

Pip

Pip is de sfeer manager op kantoor. Met Pip op kantoor is geen dag hetzelfde. De ene dag slingert ze een knuffel naar je hoofd en de volgende dag kauwt ze de oplaadkabel van je laptop kapot. Ze heeft energie voor tien en zorgt ervoor dat we tijd maken voor een uitgebreide wandeling. Zo blijven we ook op drukke dagen fit en scherp!

Riekie Wiermans

Copywriter en social expert

Deze woorden virtuoos tovert teksten op papier alsof elk woord haar laatste is. Altijd aansprekend, vol inhoud en met een flinke dosis humor. De rest van de tijd helpt ze bedrijven aan meer websitebezoekers en verkopen door SEO teksten te schrijven en social advertentie campagnes op te zetten.

De afgelopen periode heeft Riekie SEO teksten geschreven voor onze eigen website, Van Vught Fysio Therapie en Jonkcars. Verder heeft Riekie advertenties gemaakt voor Anytime Fitness en Atama Solar Energy.

Devi Jacobs

Website bouwer en trotse code nerd

Code koning Devi brengt ontwerpen tot leven met <html>, .javascript; en {css}. Zo heb je binnen no-time een prachtige nieuwe website, webshop of app. Coderen is niet het enige wat hij graag doet. Heeft hij nog wat tijd over, dan helpt hij je bij het opfrissen van je huisstijl of het ontwerpen van je nieuwe logo.

Devi heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met het bouwen van de Brand New Coffee webshop waar ze heerlijke koffie middels abonnementen verkopen en het bouwen van de Influencer Zoekmachine. Hier kunnen influencers en bedrijven elkaar vinden, contact leggen en leuke samenwerkingen aangaan.

Sjoerd de Kleijn

Social strateeg en advertentie tijger

De social strateeg van ons kantoor. Hij zit boordevol creatieve ideeën en schudt in no-time een effectieve social strategie uit zijn mouw voor elk bedrijf. Adverteren, social posts en e-mail marketing. Sjoerd zorgt ervoor dat je bedrijf straalt op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Sjoerd heeft zijn creativiteit de laatste tijd besteed aan succesvolle campagnes voor Fitnessdelivery, ArizeGrow, Spirited Union, Marjan van Heerde en AAA New Energy Zonnepanelen. Hij kijkt daarbij naar het complete plaatje, waardoor de advertenties, het aanbod en de landingspagina goed op elkaar aansluiten.

Iris Abbas

Social expert en eigenaar

Iris is onze super woman! Zij maakt technische verhalen voor iedereen begrijpelijk, geeft antwoord op al je online marketing vragen en is vaak je eerste aanspreekpunt bij Pittig Bakkie. Ook krijgt Iris energie van het adverteren op socials, e-mail marketing en het ontwerpen van reclame materiaal.

Als je iris vraagt wat ze de afgelopen periode heeft gedaan, is de kans groot dat ze je werk laat zien voor de volgende klanten: Baron Academy, Watts OneFlow, Sanne de Wit, Atama Solar Energy, Anytime Fitness.

Maarten Arts

SEO en SEA expert

Maarten is onze SEO en SEA expert. Hij weet alles van de grootste zoekmachine ter wereld en hoe jij die kunt inzetten voor je business. Met zijn internetgekkie imitaties, zorgt hij elke dag voor wat extra sfeer. Het bouwen van websites en inrichten van een succesvolle e-mail funnel kun je daarnaast ook met een gerust hart aan hem overlaten.

De laatste periode heeft hij werk gedaan voor Building Healthy Bodies, Local Touch Travel, Brand New Coffee, Mignon van de Bunt, Interieurwijfie.