Future Proof online marketing: Luister naar je klant!

De future proof online marketing strategie is meer dan alleen toffe content zenden. Het is weten wie je wilt bereiken, je doelgroep kennen en prikkelen, zorgen voor een optimale klantbeleving en blijven communiceren met je (potentiële) klanten. Hoe jij zorgt voor een toekomstbestendige marketing strategie? Dat vertellen onze reclame tijgers en marketing gekkies je in deze blog!

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen

Weet jij wie je wilt bereiken met je marketing?

Een toekomstbestendige marketing strategie begint met jou en je bedrijf. Het is namelijk belangrijk dat je (potentiële) klanten kunt vertellen waarvoor ze bij jou moeten zijn en wat ze van je kunnen verwachten. Het draait namelijk allemaal om: kwaliteit, authenticiteit en herhaling. Hoe je dat doet? Nou simpel, antwoord geven op de volgende vraag: “waarom doet je bedrijf wat het doet?”.  Let wel op: dit gaat verder dan de grootste of beste worden, of veel geld verdienen. De “waarom” vraag is de bestaansreden van je bedrijf. In dit filmpje legt Simon Sinek je uit waarom alles begint met deze essentiële vraag.

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen

Ken je klant, maar dan écht!

Natuurlijk ken jij je klanten! Maar ken je ze ook echt? Weet je wat ze belangrijk vinden en waar ze van houden? Waarom ze naar jou toe komen en met welke “problemen” je ze kunt helpen of ontlasten? Het lijkt een simpele vraag, maar denk er maar een serieus over na. Want als jij je klanten écht kent, kun je daar op inspelen en je online marketing op aanpassen. Er gaat namelijk vaak een heel keuze process vooraf aan het daadwerkelijk aankoopmoment. En daar kun jij op inspelen! Tenminste als je je klant kent.

Praktische tips:

  • Maak een buyer persona ofwel een levendige en typerende omschrijving van jouw ideale klant(en). Hoe je dat doet? Lees je in onze blog.
  • Inventariseer de customer journey ofwel de klantreis. Van de eerste gedachte tot en met het aankoopmoment in je winkel of webshop. Kijk naar de details en ontdek hoe jij je website en marketingcampagnes nog beter kunt maken en zo je conversie kunt verhogen.
  • Bekijk de touchpoints ofwel contactmomenten die klanten hebben met jou en/of je bedrijf. Ontdek wat ze van je zien en hoe ze met jou in aanraking komen en zorg voor een fijne klantervaring in elke fase van het aankoop traject.

Social-media-marketing-bureau

Wek interesse met een prikkelende online marketing campagne!

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende manieren waarop je met potentiële klanten in contact kan komen. Zorg er daarom voor dat je vooraf weet hoe en op welke manier je de aandacht van de klant wil pakken: op de juiste plaats en tijd. Hier kun je dus de touchpoints van de klantreis gebruiken. Zo kom je erachter hoe jouw klanten zich gedragen op de mobiele apparaten of achter de laptop. Vraag jezelf af of ze via social media, Google of een andere website op je pagina komen. Als je al een tijdje bezig bent kun je hiervoor de gegevens uit je Google Analytics account gebruiken en informatie van de Facebook pixel.

Praktische tips:

  • Breng de gebruikte marketing kanalen van je doelgroep in kaart.
  • Think big, start small. Begin met een paar online marketing kanalen en zorg dat je die goed instelt. Denk hierbij aan kanalen waarmee je snel extra omzet kunt genereren of die je op korte termijn zichtbaarheid opleveren.

 

Online Marketing Challenge - Deel 5: Maak toffe content en een marketing planning!

Vraag je klanten om feedback via social media of e-mail automation

Als je ons kent, heb je het ons vast een keer horen zeggen: “Het gaat er niet om wat wij mooi vinden, of jij (nou misschien een beetje), maar het gaat er vooral om wat jouw klant aanspreekt!”.  Het is namelijk je klant die je wil bereiken! Schroom daarom niet om je (potentiële) klanten om advies en feedback te vragen.

Praktische tips:

  • Vraag klanten direct na hun aankoop om een review achter te laten.
  • Pak relevante klachten en feedback zo snel mogelijk op en probeer je klanten daar ook terugkoppeling van te geven.

Social-media-beheer-uitbesteden

Blijf meten, optimaliseren en jezelf verbeteren

Wees niet bang om dingen uit te proberen, maar hou je klant in het oog en zorg ervoor dat blijft meten. Dit kun je eenvoudig doen door verschillende analyse tools in te zetten. Zo creëer je de ideale klantervaring en voorkom je onnodige verspilling van advertentie budget.

Praktische tips:

  • Gebruik Google Analytics en Hotjar om zoveel mogelijk data over je bezoekers te verzamelen.
  • Gebruik Google Ads en de Facebook Pixel om zoveel mogelijk gegevens van je advertentie campagnes te verzamelen.
  • Ga met de data aan de slag. Als je ziet dat veel bezoekers via hun mobiel gebruik maken van je website, zorg dan voor een ideale mobiele ervaring. Denk na over de plek van een review, de kleur van een knop en de informatie die je je klanten voorschotelt.

Online marketing strategiesessie iets voor jou?

Kan jouw bedrijf wel een online marketing boost gebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Laat je ons even weten wat we voor je kunnen betekenen en hoe jij je bakkie drinkt? Zetten wij op tijd de koffie klaar (thee mag natuurlijk ook)!

Gerelateerde artikelen

Je website optimaliseren voor meer aanvragen of verkopen!

Deze tips verbeteren je vindbaarheid via Google Mijn Bedrijf!

5 simpele tips die jouw SEO teksten verbeteren

Kennismaken onder het genot van een pittig bakkie.

Stop met scrollen
plan een pittig bakkie.

Contact

Follow us on:

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 56 beoordelingen
js_loader
© 2022 Pittig Bakkie

Plan een bakkie

Zelf een project starten of kennismaken.

Zelf een project starten of gewoonweg benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op. Kies je favoriete bakkie en maak vrijblijvend kennis met ons team. 

Martien de Jong

Webdesigner en SEO expert

Deze digitale Bob Ross ontwerpt er alle dagen heerlijk op los. Hij brengt jouw ideeën tot leven en legt deze vast in een nieuwe styleguide, een brandbook of ontwerp van je nieuwe website of webshop. Verder helpt hij bedrijven hoger te scoren in Google en bouwt hij mee aan verschillende website en webshop projecten. 

De afgelopen periode heeft Martien de website ontworpen voor Brand New Coffee, de styleguide gemaakt voor Studio22, en de huisstijl ontwikkeld van Influencer Zoekmachine. Hij heeft daarnaast meegebouwd met de website voor Maus IT, Crooked Halo, Brand New Coffee.

Pip

Pip is de sfeer manager op kantoor. Met Pip op kantoor is geen dag hetzelfde. De ene dag slingert ze een knuffel naar je hoofd en de volgende dag kauwt ze de oplaadkabel van je laptop kapot. Ze heeft energie voor tien en zorgt ervoor dat we tijd maken voor een uitgebreide wandeling. Zo blijven we ook op drukke dagen fit en scherp!

Riekie Wiermans

Copywriter en social expert

Deze woorden virtuoos tovert teksten op papier alsof elk woord haar laatste is. Altijd aansprekend, vol inhoud en met een flinke dosis humor. De rest van de tijd helpt ze bedrijven aan meer websitebezoekers en verkopen door SEO teksten te schrijven en social advertentie campagnes op te zetten.

De afgelopen periode heeft Riekie SEO teksten geschreven voor onze eigen website, Van Vught Fysio Therapie en Jonkcars. Verder heeft Riekie advertenties gemaakt voor Anytime Fitness en Atama Solar Energy.

Devi Jacobs

Website bouwer en trotse code nerd

Code koning Devi brengt ontwerpen tot leven met <html>, .javascript; en {css}. Zo heb je binnen no-time een prachtige nieuwe website, webshop of app. Coderen is niet het enige wat hij graag doet. Heeft hij nog wat tijd over, dan helpt hij je bij het opfrissen van je huisstijl of het ontwerpen van je nieuwe logo.

Devi heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met het bouwen van de Brand New Coffee webshop waar ze heerlijke koffie middels abonnementen verkopen en het bouwen van de Influencer Zoekmachine. Hier kunnen influencers en bedrijven elkaar vinden, contact leggen en leuke samenwerkingen aangaan.

Sjoerd de Kleijn

Social strateeg en advertentie tijger

De social strateeg van ons kantoor. Hij zit boordevol creatieve ideeën en schudt in no-time een effectieve social strategie uit zijn mouw voor elk bedrijf. Adverteren, social posts en e-mail marketing. Sjoerd zorgt ervoor dat je bedrijf straalt op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Sjoerd heeft zijn creativiteit de laatste tijd besteed aan succesvolle campagnes voor Fitnessdelivery, ArizeGrow, Spirited Union, Marjan van Heerde en AAA New Energy Zonnepanelen. Hij kijkt daarbij naar het complete plaatje, waardoor de advertenties, het aanbod en de landingspagina goed op elkaar aansluiten.

Iris Abbas

Social expert en eigenaar

Iris is onze super woman! Zij maakt technische verhalen voor iedereen begrijpelijk, geeft antwoord op al je online marketing vragen en is vaak je eerste aanspreekpunt bij Pittig Bakkie. Ook krijgt Iris energie van het adverteren op socials, e-mail marketing en het ontwerpen van reclame materiaal.

Als je iris vraagt wat ze de afgelopen periode heeft gedaan, is de kans groot dat ze je werk laat zien voor de volgende klanten: Baron Academy, Watts OneFlow, Sanne de Wit, Atama Solar Energy, Anytime Fitness.

Maarten Arts

SEO en SEA expert

Maarten is onze SEO en SEA expert. Hij weet alles van de grootste zoekmachine ter wereld en hoe jij die kunt inzetten voor je business. Met zijn internetgekkie imitaties, zorgt hij elke dag voor wat extra sfeer. Het bouwen van websites en inrichten van een succesvolle e-mail funnel kun je daarnaast ook met een gerust hart aan hem overlaten.

De laatste periode heeft hij werk gedaan voor Building Healthy Bodies, Local Touch Travel, Brand New Coffee, Mignon van de Bunt, Interieurwijfie.