Google Ads Update: wat moet je weten?

Google kwam dit jaar met een belangrijke Google Ads Update aan. Zoekwoorden met een BMM (Broad Match Modifier) zullen volledig worden vervangen door Phrase Match zoekwoorden. Maar wat houdt dit precies in? En wat betekent dit voor jouw online marketing werkzaamheden en advertenties? 🤔

google-zoekopdracht

Google Ads Update: adverteren met Broad Match Modified zoekwoorden verdwijnt

Zo’n update klinkt voor de meeste adverteerders nogal spannend. Want wat gaat er precies veranderen door deze Google Ads Update? Om je geheugen even op te frissen, leggen we je eerst kort uit wat de Broad Match Modified instelling inhoudt. Ga je adverteren op Google, dan kun je ervoor kiezen om met de brede instelling woorden in je campagne te zetten. Hier zit alleen een groot nadeel aan. Je hebt hierdoor namelijk niet meer goed in de hand op welke woorden je wordt vertoond in Google. De weergave kan zo breed worden dat er (ongewenst) extra kosten worden gemaakt. De Broad Match Modifier schiet hierbij te hulp. Deze instelling is namelijk geschikt voor het minder breed maken van brede zoektermen en hierbij zal je op zoekwoorden worden gevonden waar een woord tussen of naast de zoekwoorden wordt getypt. Je wordt bijvoorbeeld gevonden op ‘barbier Nijmegen’ als iemand ‘barbier mannenkapsel Nijmegen’ intoetst.

Google Sheet integratie koppeling maken met Mailblue?

Wat verandert er precies?

Vanaf februari 2021 gaat Broad Match Modifier deel uitmaken van zoeken op woordgroep. En vanaf juli 2021 kun je geen BMM-zoekwoorden meer maken. Als je adverteert in het zoeknetwerk van Google, dan doe je dit logischerwijs op basis van zoekwoorden. Als je in Google Ads een campagne opzet, dan heb je de mogelijkheid om zoekwoorden toe te voegen op basis van verschillende zoekwoordtypen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat je zoekwoord alleen wordt getriggerd zodra die exact wordt ingevuld (= Exact Match). Naast de Exact Match en BMM-zoekwoorden heb je nog een mogelijkheid, namelijk Phrase Match. Dit staat voor zoekwoordgroepen. Adverteer je bijvoorbeeld op ‘dames zomerjurkje’ dan kunnen je advertenties ook worden getoond aan iemand die zoekt op ‘jurkje gestreept voor dames’ of ‘jurkje voor dames in de uitverkoop’. BMM zal vervangen worden door Phrase Match, waardoor je niet meer breed gevonden zult worden op deze zoekwoorden. Dit verkeer ben je niet direct kwijt, maar zal worden gematcht met Phrase Match. Advertenties bij Phrase Match worden dus voortaan getoond als ze dezelfde zoekintentie hebben als jouw keyword. De woordvolgorde maakt dus minder uit. Uiteindelijk gaat BMM dus helemaal verdwijnen, maar Phrase Match wordt juist verbreed. Dit ziet er als volgt uit:

google-voorbeeld

De impact voor jou als ondernemer of adverteerder

Google geeft aan dat het met deze Google Ads Update zoekwoordtypen wil vereenvoudigen. Het wordt dus makkelijk voor jou als adverteerder om relevante klanten te bereiken. Door de zoekwoorden op meer zoektermen te laten matchen, hebben adverteerders met dezelfde inspanning een groter bereik. Maar we begrijpen ook goed als deze verandering nog voor wat onzekerheid zorgt voor jou als adverteerder. Wat voornamelijk belangrijk is, is dat je ervoor zorgt dat je gebruik maakt van Phrase Match in je account zodat je potentiële zoekopdrachten niet misloopt. Voortaan moet je dus brede zoekwoorden als zoekwoordgroep toevoegen en dus niet meer als BMM. Dit houdt specifiek in dat je zoekwoordgroepen aanduidt met aanhalingstekens als je deze toevoegt aan je campagne, zo dus: ‘’zomerjurkjes dames’’. Google raadt je dan ook aan om vanaf nu alleen nog zoekwoordgroepen te maken. Bestaande BMM-zoekwoorden worden nog wel weergegeven met het nieuwe match gedrag. In de Google Ads Editor kun je onder je zoekwoorden straks precies kijken wat Google ervan maakt, dit moet je zelf wel goed in de gaten houden! Dit kun je bijhouden in het rapport zoektermen en je account prestaties.

Google Ads Editor

Als adverteerder streef je naar zoveel mogelijk relevante bezoekers (en potentiële klanten) naar jouw website. Dan is het wel zo fijn dat je jouw online marketing campagnes kunt optimaliseren door gemakkelijk wijzigingen aan te brengen. Google Ads Editor is een gratis downloadbare app waarmee je offline snel wijzigingen kunt aanbrengen. Je kunt een concept van je bewerkingen kijken voordat je ze doorvoert in je campagnes, prestatiestatistieken bekijken en gemakkelijk je campagnes beheren.

pittig bakkie

Pittig Bakkie doen?

Wil je meer bezoekers, omzet en nieuwe klanten? Dan ben je bij online marketing bureau Pittig Bakkie helemaal goed. Onze enthousiaste SEO en SEA experts zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Ze helpen je graag bij het uitzetten van de juiste strategie en campagnes!

Gerelateerde artikelen

Je website optimaliseren voor meer aanvragen of verkopen!

Deze tips verbeteren je vindbaarheid via Google Mijn Bedrijf!

5 simpele tips die jouw SEO teksten verbeteren

Kennismaken onder het genot van een pittig bakkie.

Stop met scrollen
plan een pittig bakkie.

Contact

Follow us on:

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 56 beoordelingen
js_loader
© 2022 Pittig Bakkie

Plan een bakkie

Zelf een project starten of kennismaken.

Zelf een project starten of gewoonweg benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op. Kies je favoriete bakkie en maak vrijblijvend kennis met ons team. 

Martien de Jong

Webdesigner en SEO expert

Deze digitale Bob Ross ontwerpt er alle dagen heerlijk op los. Hij brengt jouw ideeën tot leven en legt deze vast in een nieuwe styleguide, een brandbook of ontwerp van je nieuwe website of webshop. Verder helpt hij bedrijven hoger te scoren in Google en bouwt hij mee aan verschillende website en webshop projecten. 

De afgelopen periode heeft Martien de website ontworpen voor Brand New Coffee, de styleguide gemaakt voor Studio22, en de huisstijl ontwikkeld van Influencer Zoekmachine. Hij heeft daarnaast meegebouwd met de website voor Maus IT, Crooked Halo, Brand New Coffee.

Pip

Pip is de sfeer manager op kantoor. Met Pip op kantoor is geen dag hetzelfde. De ene dag slingert ze een knuffel naar je hoofd en de volgende dag kauwt ze de oplaadkabel van je laptop kapot. Ze heeft energie voor tien en zorgt ervoor dat we tijd maken voor een uitgebreide wandeling. Zo blijven we ook op drukke dagen fit en scherp!

Riekie Wiermans

Copywriter en social expert

Deze woorden virtuoos tovert teksten op papier alsof elk woord haar laatste is. Altijd aansprekend, vol inhoud en met een flinke dosis humor. De rest van de tijd helpt ze bedrijven aan meer websitebezoekers en verkopen door SEO teksten te schrijven en social advertentie campagnes op te zetten.

De afgelopen periode heeft Riekie SEO teksten geschreven voor onze eigen website, Van Vught Fysio Therapie en Jonkcars. Verder heeft Riekie advertenties gemaakt voor Anytime Fitness en Atama Solar Energy.

Devi Jacobs

Website bouwer en trotse code nerd

Code koning Devi brengt ontwerpen tot leven met <html>, .javascript; en {css}. Zo heb je binnen no-time een prachtige nieuwe website, webshop of app. Coderen is niet het enige wat hij graag doet. Heeft hij nog wat tijd over, dan helpt hij je bij het opfrissen van je huisstijl of het ontwerpen van je nieuwe logo.

Devi heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met het bouwen van de Brand New Coffee webshop waar ze heerlijke koffie middels abonnementen verkopen en het bouwen van de Influencer Zoekmachine. Hier kunnen influencers en bedrijven elkaar vinden, contact leggen en leuke samenwerkingen aangaan.

Sjoerd de Kleijn

Social strateeg en advertentie tijger

De social strateeg van ons kantoor. Hij zit boordevol creatieve ideeën en schudt in no-time een effectieve social strategie uit zijn mouw voor elk bedrijf. Adverteren, social posts en e-mail marketing. Sjoerd zorgt ervoor dat je bedrijf straalt op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Sjoerd heeft zijn creativiteit de laatste tijd besteed aan succesvolle campagnes voor Fitnessdelivery, ArizeGrow, Spirited Union, Marjan van Heerde en AAA New Energy Zonnepanelen. Hij kijkt daarbij naar het complete plaatje, waardoor de advertenties, het aanbod en de landingspagina goed op elkaar aansluiten.

Iris Abbas

Social expert en eigenaar

Iris is onze super woman! Zij maakt technische verhalen voor iedereen begrijpelijk, geeft antwoord op al je online marketing vragen en is vaak je eerste aanspreekpunt bij Pittig Bakkie. Ook krijgt Iris energie van het adverteren op socials, e-mail marketing en het ontwerpen van reclame materiaal.

Als je iris vraagt wat ze de afgelopen periode heeft gedaan, is de kans groot dat ze je werk laat zien voor de volgende klanten: Baron Academy, Watts OneFlow, Sanne de Wit, Atama Solar Energy, Anytime Fitness.

Maarten Arts

SEO en SEA expert

Maarten is onze SEO en SEA expert. Hij weet alles van de grootste zoekmachine ter wereld en hoe jij die kunt inzetten voor je business. Met zijn internetgekkie imitaties, zorgt hij elke dag voor wat extra sfeer. Het bouwen van websites en inrichten van een succesvolle e-mail funnel kun je daarnaast ook met een gerust hart aan hem overlaten.

De laatste periode heeft hij werk gedaan voor Building Healthy Bodies, Local Touch Travel, Brand New Coffee, Mignon van de Bunt, Interieurwijfie.