Meer tevreden klanten met doelgerichte social media marketing!

Als rasechte ondernemer ben je natuurlijk altijd op zoek naar meer. Je wil meer verkopen, meer omzet en meer tevreden klanten. Tevreden klanten zijn tenslotte echte supporters van je bedrijf, ze steunen je door dik en dun. Maar hoe zorg je daar nu voor? Nou, met social media marketing natuurlijk! Onze marketing experts en reclame specialisten leggen het je in deze blog haarfijn uit.

Social media inzetten

Via social media kunnen we elkaar tegenwoordig bijna elk moment van de dag bereiken. Het is dan ook de ideale tool voor bedrijven om op een leuke en laagdrempelige manier in contact te komen met  (potentiële) klanten. Via Facebook, Youtube, (TikTok) en Instagram kun je je naamsbekendheid vergroten, kennis maken met je klanten en extra verkopen stimuleren. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk?

Meer tevreden klanten met doelgerichte social media marketing!

Doelgerichte social media marketing

Om te beginnen met een goede online marketing strategie natuurlijk! Die begint eigenlijk altijd met jouw bedrijf, de diensten en bovenal je doelgroep. Vooral deze laatste wordt nog wel eens vergeten, terwijl je klanten misschien wel de belangrijkste succesfactoor van je bedrijf zijn. Zonder klanten, geen bedrijf, toch? Veel bedrijven zijn (helaas) nog te veel aan het zenden, terwijl social media platformen bedoelt zijn om de interactie aan te gaan. Maar hoe moet het dan wel? Simpel, kruip eens helemaal in de huid van jouw klant en beantwoord dan de volgende vragen.

  • Hoe ziet mijn situatie eruit?
  • Wat vind ik leuk om te doen?
  • Tegen welke problemen loop ik aan?
  • Wat zou mij kunnen helpen?

Als je deze vragen hebt beantwoord kun je jouw klant veel gerichter helpen. Je weet nu tenslotte waar jij je klanten mee kunt helpen. Dit betekent dat je hier je berichten, blogposts, productpagina’s, website en advertenties op kunt aanpassen.

social media advertenties

Social media advertenties inzetten

Naast het plaatsen van social media berichten op je eigen Facebook of Instagram account, kun je ook advertenties inzetten om nieuwe klanten te bereiken. Dit is handig, aangezien je normale berichten vaak maar 5-10% van je volgers bereikt. Zo kun je berichten boosten binnen je huidige klanten kring of nieuwe doelgroepen maken om aan te spreken. Het adverteren op social media kun je doen op basis van je huidige klanten bestand, demografische gegevens en op basis van interesses. Dit kan op korte termijn al een flinke omzetstijging opleveren en een hoop nieuwe klanten. Je leest hier meer over social advertising.

Benieuwd wat jouw concurrenten doen op social media?

Ben jij ook zo benieuwd wat je grootste concurrenten online doen, zonder dure software aan te schaffen? Dan hebben wij een leuke marketing tool voor jou en het is nog helemaal gratis ook! Ontdek de Facebook Ads Library snel.

Succesverhalen genoeg

De afgelopen tijd zijn al tientallen ondernemers je voorgegaan, die we hebben mogen helpen aan meer tevreden klanten en meer omzet. Niet alleen door meer verkopen te genereren, maar juist ook door herhalende verkopen en upsell te stimuleren. Een warmere doelgroep dan je huidige klanten bestand is er namelijk niet. Onze marketing gekkies en social media experts staan te springen om je op weg te helpen. Dus neem gerust even contact op, vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen

Je website optimaliseren voor meer aanvragen of verkopen!

Deze tips verbeteren je vindbaarheid via Google Mijn Bedrijf!

5 simpele tips die jouw SEO teksten verbeteren

Kennismaken onder het genot van een pittig bakkie.

Stop met scrollen
plan een pittig bakkie.

Contact

Follow us on:

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 56 beoordelingen
js_loader
© 2022 Pittig Bakkie

Plan een bakkie

Zelf een project starten of kennismaken.

Zelf een project starten of gewoonweg benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op. Kies je favoriete bakkie en maak vrijblijvend kennis met ons team. 

Martien de Jong

Webdesigner en SEO expert

Deze digitale Bob Ross ontwerpt er alle dagen heerlijk op los. Hij brengt jouw ideeën tot leven en legt deze vast in een nieuwe styleguide, een brandbook of ontwerp van je nieuwe website of webshop. Verder helpt hij bedrijven hoger te scoren in Google en bouwt hij mee aan verschillende website en webshop projecten. 

De afgelopen periode heeft Martien de website ontworpen voor Brand New Coffee, de styleguide gemaakt voor Studio22, en de huisstijl ontwikkeld van Influencer Zoekmachine. Hij heeft daarnaast meegebouwd met de website voor Maus IT, Crooked Halo, Brand New Coffee.

Pip

Pip is de sfeer manager op kantoor. Met Pip op kantoor is geen dag hetzelfde. De ene dag slingert ze een knuffel naar je hoofd en de volgende dag kauwt ze de oplaadkabel van je laptop kapot. Ze heeft energie voor tien en zorgt ervoor dat we tijd maken voor een uitgebreide wandeling. Zo blijven we ook op drukke dagen fit en scherp!

Riekie Wiermans

Copywriter en social expert

Deze woorden virtuoos tovert teksten op papier alsof elk woord haar laatste is. Altijd aansprekend, vol inhoud en met een flinke dosis humor. De rest van de tijd helpt ze bedrijven aan meer websitebezoekers en verkopen door SEO teksten te schrijven en social advertentie campagnes op te zetten.

De afgelopen periode heeft Riekie SEO teksten geschreven voor onze eigen website, Van Vught Fysio Therapie en Jonkcars. Verder heeft Riekie advertenties gemaakt voor Anytime Fitness en Atama Solar Energy.

Devi Jacobs

Website bouwer en trotse code nerd

Code koning Devi brengt ontwerpen tot leven met <html>, .javascript; en {css}. Zo heb je binnen no-time een prachtige nieuwe website, webshop of app. Coderen is niet het enige wat hij graag doet. Heeft hij nog wat tijd over, dan helpt hij je bij het opfrissen van je huisstijl of het ontwerpen van je nieuwe logo.

Devi heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met het bouwen van de Brand New Coffee webshop waar ze heerlijke koffie middels abonnementen verkopen en het bouwen van de Influencer Zoekmachine. Hier kunnen influencers en bedrijven elkaar vinden, contact leggen en leuke samenwerkingen aangaan.

Sjoerd de Kleijn

Social strateeg en advertentie tijger

De social strateeg van ons kantoor. Hij zit boordevol creatieve ideeën en schudt in no-time een effectieve social strategie uit zijn mouw voor elk bedrijf. Adverteren, social posts en e-mail marketing. Sjoerd zorgt ervoor dat je bedrijf straalt op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Sjoerd heeft zijn creativiteit de laatste tijd besteed aan succesvolle campagnes voor Fitnessdelivery, ArizeGrow, Spirited Union, Marjan van Heerde en AAA New Energy Zonnepanelen. Hij kijkt daarbij naar het complete plaatje, waardoor de advertenties, het aanbod en de landingspagina goed op elkaar aansluiten.

Iris Abbas

Social expert en eigenaar

Iris is onze super woman! Zij maakt technische verhalen voor iedereen begrijpelijk, geeft antwoord op al je online marketing vragen en is vaak je eerste aanspreekpunt bij Pittig Bakkie. Ook krijgt Iris energie van het adverteren op socials, e-mail marketing en het ontwerpen van reclame materiaal.

Als je iris vraagt wat ze de afgelopen periode heeft gedaan, is de kans groot dat ze je werk laat zien voor de volgende klanten: Baron Academy, Watts OneFlow, Sanne de Wit, Atama Solar Energy, Anytime Fitness.

Maarten Arts

SEO en SEA expert

Maarten is onze SEO en SEA expert. Hij weet alles van de grootste zoekmachine ter wereld en hoe jij die kunt inzetten voor je business. Met zijn internetgekkie imitaties, zorgt hij elke dag voor wat extra sfeer. Het bouwen van websites en inrichten van een succesvolle e-mail funnel kun je daarnaast ook met een gerust hart aan hem overlaten.

De laatste periode heeft hij werk gedaan voor Building Healthy Bodies, Local Touch Travel, Brand New Coffee, Mignon van de Bunt, Interieurwijfie.