#3 verrassende online marketing tools voor meer omzet!

Als rasechte ondernemer probeer je natuurlijk zoveel mogelijk uit je bedrijf te halen. Je bent dan ook al bekend met Social media adverteren, Google ads en zoekmachine optimalisatie om meer bezoekers naar je website of webshop te trekken. Dat doe je goed! Maar heb je eigenlijk al eens aan deze #3 verrassende online marketing tools gedacht?!

Online marketing tools inzetten om je bedrijf te laten groeien

De meeste ondernemers zijn tegenwoordig wel bekend met de kracht van social media en de mogelijkheden om online via Facebook of Google te adverteren. Toch liggen er naast deze voor de hand liggende opties nog veel meer mooie mogelijkheden om meer verkopen te realiseren of bezoekers naar je website of webshop te trekken. In deze blog vertellen onze reclame tijgers en marketing gekkies je er alles over. Van Google shopping, verkopen via Amazon of bol.com en de inzet van Affiliate marketing.

#1 Affiliate marketing

De kans is groot dat je als ondernemer wel eens iets hebt opgevangen over affiliate marketing, maar nooit helemaal hebt begrepen wat het precies is en hoe jij het in kunt zetten voor je business. Gelukkig leggen wij het je graag even uit. Kort gezegd is Affiliate marketing een vorm van online marketing, waarbij een bedrijf betaald voor een geleverde prestatie. Dit kan een vooraf besproken commissie zijn, maar ook een vastbedrag per verkoop. Het ziet er eigenlijk als volgt uit. Als online ondernemer ben je op zoek naar meer naamsbekendheid en manieren om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Daarvoor kun je adverteren, maar je kunt ook op zoek gaan naar iemand met een goedlopende blog of website, met veel bezoekers uit jouw doelgroep. Vervolgens plaatsen zij een blog of een artikel op hun website met een link naar jouw webshop. Als je dan wat verkoopt aan deze bezoekers, sta jij een percentage commissie af van de verkoop en verdient degene met zijn blog wat extra centen. Leuke ruilhandel.

verrassende-online-marketing-trends-affiliate-marketing

Aansluiten bij een affiliate netwerk

Natuurlijk kun je zelf op zoek gaan naar goedlopende websites en blogs waar jouw doelgroep te vinden is. Maarrr… je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Dit zijn partijen die bedrijven en bloggers aan elkaar verbinden. Wel zo makkelijk. De meest bekende partijen voor affiliate marketing zijn:

#2 Verkopen via andere platformen (Bol of Amazon)

zakelijk-verkopen-bol.com

Als online marketing bureau passen wij onze werkwijze vaak aan op de doelen en wensen van de klant. Soms betekent dit dat we de naamsbekendheid vergroten via social media, maar veel vaker is het doel gewoonweg meer omzet realiseren voor onze klant. Vaak worden hier zoekmachine optimalisatie of advertentie campagnes voor in gezet, maar je kunt ook meer verkopen realiseren door via bekende platformen te verkopen. Op deze manier kun je niet alleen meer omzet creëren maar, vergroot je ook je online zichtbaarheid. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij:

#3 Google shopping

In het kader van bestaande platformen inzetten om meer online zichtbaarheid te creëren kun je ook Google Shopping inzetten als online marketing tool. Dit is vooral handig wanneer je fysieke producten verkoopt, zoals bijvoorbeeld een paar witte sneakers. Steeds meer mensen verkiezen Google boven een wandeling in de winkelstraat. Het mooie is dat Google op basis van je zoekwoord direct een mooie selectie producten voor je maakt. Als ondernemer kun je hierdoor niet alleen meer omzet generen, maar ook je naamsbekendheid vergroten.

Google-shopping-online-marketing

Je producten uit je webshop in Google shopping

Als je een eigen webshop hebt en je producten in Google shopping wilt tonen, kun je je webshop koppelen met Google Merchant center. Daarin kun je diverse productlijsten maken, die je vervolgens extra kunt promoten. Onze online marketing specialisten en reclame tijgers vertellen je hier graag meer over. Neem dus even contact op!

Gerelateerde artikelen

Je website optimaliseren voor meer aanvragen of verkopen!

Deze tips verbeteren je vindbaarheid via Google Mijn Bedrijf!

5 simpele tips die jouw SEO teksten verbeteren

Kennismaken onder het genot van een pittig bakkie.

Stop met scrollen
plan een pittig bakkie.

Contact

Follow us on:

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 56 beoordelingen
js_loader
© 2022 Pittig Bakkie

Plan een bakkie

Zelf een project starten of kennismaken.

Zelf een project starten of gewoonweg benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op. Kies je favoriete bakkie en maak vrijblijvend kennis met ons team. 

Martien de Jong

Webdesigner en SEO expert

Deze digitale Bob Ross ontwerpt er alle dagen heerlijk op los. Hij brengt jouw ideeën tot leven en legt deze vast in een nieuwe styleguide, een brandbook of ontwerp van je nieuwe website of webshop. Verder helpt hij bedrijven hoger te scoren in Google en bouwt hij mee aan verschillende website en webshop projecten. 

De afgelopen periode heeft Martien de website ontworpen voor Brand New Coffee, de styleguide gemaakt voor Studio22, en de huisstijl ontwikkeld van Influencer Zoekmachine. Hij heeft daarnaast meegebouwd met de website voor Maus IT, Crooked Halo, Brand New Coffee.

Pip

Pip is de sfeer manager op kantoor. Met Pip op kantoor is geen dag hetzelfde. De ene dag slingert ze een knuffel naar je hoofd en de volgende dag kauwt ze de oplaadkabel van je laptop kapot. Ze heeft energie voor tien en zorgt ervoor dat we tijd maken voor een uitgebreide wandeling. Zo blijven we ook op drukke dagen fit en scherp!

Riekie Wiermans

Copywriter en social expert

Deze woorden virtuoos tovert teksten op papier alsof elk woord haar laatste is. Altijd aansprekend, vol inhoud en met een flinke dosis humor. De rest van de tijd helpt ze bedrijven aan meer websitebezoekers en verkopen door SEO teksten te schrijven en social advertentie campagnes op te zetten.

De afgelopen periode heeft Riekie SEO teksten geschreven voor onze eigen website, Van Vught Fysio Therapie en Jonkcars. Verder heeft Riekie advertenties gemaakt voor Anytime Fitness en Atama Solar Energy.

Devi Jacobs

Website bouwer en trotse code nerd

Code koning Devi brengt ontwerpen tot leven met <html>, .javascript; en {css}. Zo heb je binnen no-time een prachtige nieuwe website, webshop of app. Coderen is niet het enige wat hij graag doet. Heeft hij nog wat tijd over, dan helpt hij je bij het opfrissen van je huisstijl of het ontwerpen van je nieuwe logo.

Devi heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met het bouwen van de Brand New Coffee webshop waar ze heerlijke koffie middels abonnementen verkopen en het bouwen van de Influencer Zoekmachine. Hier kunnen influencers en bedrijven elkaar vinden, contact leggen en leuke samenwerkingen aangaan.

Sjoerd de Kleijn

Social strateeg en advertentie tijger

De social strateeg van ons kantoor. Hij zit boordevol creatieve ideeën en schudt in no-time een effectieve social strategie uit zijn mouw voor elk bedrijf. Adverteren, social posts en e-mail marketing. Sjoerd zorgt ervoor dat je bedrijf straalt op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Sjoerd heeft zijn creativiteit de laatste tijd besteed aan succesvolle campagnes voor Fitnessdelivery, ArizeGrow, Spirited Union, Marjan van Heerde en AAA New Energy Zonnepanelen. Hij kijkt daarbij naar het complete plaatje, waardoor de advertenties, het aanbod en de landingspagina goed op elkaar aansluiten.

Iris Abbas

Social expert en eigenaar

Iris is onze super woman! Zij maakt technische verhalen voor iedereen begrijpelijk, geeft antwoord op al je online marketing vragen en is vaak je eerste aanspreekpunt bij Pittig Bakkie. Ook krijgt Iris energie van het adverteren op socials, e-mail marketing en het ontwerpen van reclame materiaal.

Als je iris vraagt wat ze de afgelopen periode heeft gedaan, is de kans groot dat ze je werk laat zien voor de volgende klanten: Baron Academy, Watts OneFlow, Sanne de Wit, Atama Solar Energy, Anytime Fitness.

Maarten Arts

SEO en SEA expert

Maarten is onze SEO en SEA expert. Hij weet alles van de grootste zoekmachine ter wereld en hoe jij die kunt inzetten voor je business. Met zijn internetgekkie imitaties, zorgt hij elke dag voor wat extra sfeer. Het bouwen van websites en inrichten van een succesvolle e-mail funnel kun je daarnaast ook met een gerust hart aan hem overlaten.

De laatste periode heeft hij werk gedaan voor Building Healthy Bodies, Local Touch Travel, Brand New Coffee, Mignon van de Bunt, Interieurwijfie.