De 6 voordelen van social media

Social media is hot. Dat hoeven wij je waarschijnlijk niet meer te vertellen! Social media zoals Facebook, Instagram en Twitter zijn tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken en de invloed hiervan wordt zelfs gezien als een soort revolutie binnen de online marketing. Lees snel verder om erachter te komen wat de voordelen van social media zijn!

social-media

Social media voor bedrijven

Via social media komt interactie tussen klanten en bedrijven tot stand. Dit is dan ook met name waar het allemaal om draait bij social media voor bedrijven: in contact komen met (potentiële) klanten. Om de online communicatie met je klanten op peil te houden kun je maar het beste met ‘de rest’ meedoen. Heb je tegenwoordig als bedrijf geen social media kanalen, dan spring je namelijk minder in het oog van potentiële klanten dan je concurrenten die dit wél hebben. Daarnaast biedt social media enorm veel kansen voor jouw bedrijf, product of dienst. Maar wat zijn nu precies de voordelen van social media? We hebben de 6 voordelen van social media voor je op een rijtje gezet!

De voordelen van social media op een rijtje

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zullen we je niet meer langer in spanning houden. Hier zijn ze dan.. *tromgeroffel*… de 6 belangrijkste voordelen van social media!

1. Brand awareness (merkbekendheid)

Het doel van brand awareness is de mate waarin klanten een merk kunnen herkennen of zich een merk kunnen herinneren. Door via social media actief in interactie te treden met (potentiële) klanten, kunnen bedrijven zichzelf en hun merk op een onderscheidende manier onder de aandacht brengen en hierdoor extra verkoop stimuleren.

2. Enorm bereik en snel in contact met klanten

Online bereik scoort het hoogst op social media. Op dit moment hebben ruim 4,9 miljoen Nederlanders een Instagram account en Facebook heeft zelfs 14 miljoen Nederlandse gebruikers! De kans dat jouw doelgroep zich op social media bevindt is dus gigantisch groot. -;) Interactie met klanten is dan ook enorm toegenomen sinds de komst van social media. In contact komen met klanten ging nog nooit zo snel!

instagram-account

3. Relatief lage kosten

Het aanmaken van accounts via social media en het gebruik daarvan is gratis. Het kost natuurlijk wel tijd om de kanalen te onderhouden, maar er zitten verder geen kosten aan verbonden. De kosten beginnen pas vanaf het moment dat je ervoor kiest om bijvoorbeeld te adverteren via social media, maar dit is afhankelijk van de keuze die je maakt.

4. Positieve invloed op SEO

Op een actieve manier aanwezig zijn op social media draagt in positieve zin bij aan zoekmachine optimalisatie. Wanneer je regelmatig content publiceert die het goed doet onder social mediagebruikers, dan zal Google dit als relevant beschouwen waardoor je makkelijker vindbaar bent in de zoekmachines.

5. Klachten signaleren en oplossen

Social media kan worden ingezet om klachten te signaleren en op te lossen. Zodra er een negatief bericht verschijnt, kan je direct reageren. Als klachten via deze weg effectief worden opgelost, kan dit leiden tot een hogere klanttevredenheid (en mogelijk positieve recensies en berichten via social media). Er wordt hiermee voorkomen dat klachten massale bekendheid krijgen en mensen zien hoe er met de klachten wordt omgegaan. Een bedrijf dat dit bijvoorbeeld heel goed aanpakt, is Coolblue. Zij reageren binnen no time op een behulpzame en persoonlijke manier op de reacties, vragen en klachten van klanten die binnenkomen via hun social media kanalen.

6. Mobiel gebruik wordt steeds meer

Zoals hierboven al eerder vermeld hebben Instagram en Facebook alleen al in Nederland miljoenen gebruikers. Daarnaast wordt de mobiele telefoon steeds meer gebruikt voor het checken van de mail, het gebruik van social media en het doen van online aankopen. Social media zoals Instagram, Facebook en Twitter zijn dan ook helemaal geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. Het is dus belangrijk om hierop in te spelen en met de tijd mee te gaan!

Een gratis quickscan van jouw social media kanaal? Vraag hier aan!

De 6 voordelen van social media

Benieuwd naar wat social media kan betekenen voor jouw bedrijf?

Dat waren ze dan! De 6 belangrijkste voordelen van social media. Benieuwd naar nog meer voordelen of op welke manier social media kansen kan bieden voor jouw bedrijf? Dit vertellen wij jou graag onder het genot van een Pittig Bakkie!

Gerelateerde artikelen

Je website optimaliseren voor meer aanvragen of verkopen!

Deze tips verbeteren je vindbaarheid via Google Mijn Bedrijf!

5 simpele tips die jouw SEO teksten verbeteren

Kennismaken onder het genot van een pittig bakkie.

Stop met scrollen
plan een pittig bakkie.

Contact

Follow us on:

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 56 beoordelingen
js_loader
© 2022 Pittig Bakkie

Plan een bakkie

Zelf een project starten of kennismaken.

Zelf een project starten of gewoonweg benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op. Kies je favoriete bakkie en maak vrijblijvend kennis met ons team. 

Martien de Jong

Webdesigner en SEO expert

Deze digitale Bob Ross ontwerpt er alle dagen heerlijk op los. Hij brengt jouw ideeën tot leven en legt deze vast in een nieuwe styleguide, een brandbook of ontwerp van je nieuwe website of webshop. Verder helpt hij bedrijven hoger te scoren in Google en bouwt hij mee aan verschillende website en webshop projecten. 

De afgelopen periode heeft Martien de website ontworpen voor Brand New Coffee, de styleguide gemaakt voor Studio22, en de huisstijl ontwikkeld van Influencer Zoekmachine. Hij heeft daarnaast meegebouwd met de website voor Maus IT, Crooked Halo, Brand New Coffee.

Pip

Pip is de sfeer manager op kantoor. Met Pip op kantoor is geen dag hetzelfde. De ene dag slingert ze een knuffel naar je hoofd en de volgende dag kauwt ze de oplaadkabel van je laptop kapot. Ze heeft energie voor tien en zorgt ervoor dat we tijd maken voor een uitgebreide wandeling. Zo blijven we ook op drukke dagen fit en scherp!

Riekie Wiermans

Copywriter en social expert

Deze woorden virtuoos tovert teksten op papier alsof elk woord haar laatste is. Altijd aansprekend, vol inhoud en met een flinke dosis humor. De rest van de tijd helpt ze bedrijven aan meer websitebezoekers en verkopen door SEO teksten te schrijven en social advertentie campagnes op te zetten.

De afgelopen periode heeft Riekie SEO teksten geschreven voor onze eigen website, Van Vught Fysio Therapie en Jonkcars. Verder heeft Riekie advertenties gemaakt voor Anytime Fitness en Atama Solar Energy.

Devi Jacobs

Website bouwer en trotse code nerd

Code koning Devi brengt ontwerpen tot leven met <html>, .javascript; en {css}. Zo heb je binnen no-time een prachtige nieuwe website, webshop of app. Coderen is niet het enige wat hij graag doet. Heeft hij nog wat tijd over, dan helpt hij je bij het opfrissen van je huisstijl of het ontwerpen van je nieuwe logo.

Devi heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met het bouwen van de Brand New Coffee webshop waar ze heerlijke koffie middels abonnementen verkopen en het bouwen van de Influencer Zoekmachine. Hier kunnen influencers en bedrijven elkaar vinden, contact leggen en leuke samenwerkingen aangaan.

Sjoerd de Kleijn

Social strateeg en advertentie tijger

De social strateeg van ons kantoor. Hij zit boordevol creatieve ideeën en schudt in no-time een effectieve social strategie uit zijn mouw voor elk bedrijf. Adverteren, social posts en e-mail marketing. Sjoerd zorgt ervoor dat je bedrijf straalt op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Sjoerd heeft zijn creativiteit de laatste tijd besteed aan succesvolle campagnes voor Fitnessdelivery, ArizeGrow, Spirited Union, Marjan van Heerde en AAA New Energy Zonnepanelen. Hij kijkt daarbij naar het complete plaatje, waardoor de advertenties, het aanbod en de landingspagina goed op elkaar aansluiten.

Iris Abbas

Social expert en eigenaar

Iris is onze super woman! Zij maakt technische verhalen voor iedereen begrijpelijk, geeft antwoord op al je online marketing vragen en is vaak je eerste aanspreekpunt bij Pittig Bakkie. Ook krijgt Iris energie van het adverteren op socials, e-mail marketing en het ontwerpen van reclame materiaal.

Als je iris vraagt wat ze de afgelopen periode heeft gedaan, is de kans groot dat ze je werk laat zien voor de volgende klanten: Baron Academy, Watts OneFlow, Sanne de Wit, Atama Solar Energy, Anytime Fitness.

Maarten Arts

SEO en SEA expert

Maarten is onze SEO en SEA expert. Hij weet alles van de grootste zoekmachine ter wereld en hoe jij die kunt inzetten voor je business. Met zijn internetgekkie imitaties, zorgt hij elke dag voor wat extra sfeer. Het bouwen van websites en inrichten van een succesvolle e-mail funnel kun je daarnaast ook met een gerust hart aan hem overlaten.

De laatste periode heeft hij werk gedaan voor Building Healthy Bodies, Local Touch Travel, Brand New Coffee, Mignon van de Bunt, Interieurwijfie.