Linkbuilding uitbesteden.

Ben je druk bezig met SEO, maar wil het toch niet lukken om hoger te scoren in zoekmachines zoals Google? Dan is linkbuilding uitbesteden misschien wel de oplossing! Wat is linkbuilding? Hoe werkt dit precies? En waarvoor kan ik linkbuilding inzetten? Het antwoord op deze vragen lees je hieronder.

Laat je bedrijf groeien

Linkbuilding uitbesteden zorgt voor resultaat.

Zo, dus jij bent druk bezig met bloggen en het maken van landingspagina’s met geoptimaliseerde SEO teksten? Lekker bezig! Althans, dat zou je denken. Toch wil het waarschijnlijk nog niet echt lukken en vind je jezelf nog niet terug op zoekwoorden waarop je graag hoger in Google zou willen scoren. Klopt dat? Ja, wij zijn echt niet helderziend, maar weten wel precies hoe het werkt als het op SEO en linkbuilding aankomt. En er gaat meer schuil achter goede resultaten in zoekmachines dan alleen een goede tekst schrijven. Sterker nog, er gaat een hele wereld schuil achter de hoogste posities in Google. Gelukkig weten onze linkbuilding specialisten en SEO experts daar wel raad mee. Op welke manier wij jou en je bedrijf het beste kunnen helpen, hangt echter af van je doelen, het budget, de huidige situatie en natuurlijk de concurrentie. Hoe dan ook voorzien wij je graag van advies, geven je aan waar kansen liggen, leggen wij je uit hoe het werkt en/of nemen het stukje linkbuilding compleet uit handen. Je linkbuilding uitbesteden kan je dan ook rustig doen en is bij ons in goede handen.

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen
Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding uitgelegd.

Nieuw in de wereld van linkbuilding? Dan is het goed om te weten wat linkbuilding nu eigenlijk is, toch? Laten wij je dat dan maar snel vertellen. Linkbuilding is eenvoudig gezegd een manier om ervoor te zorgen dat andere websites links op hun website plaatsen die naar jouw website linken. Bedoel je gewoon een link zoals dit: https://pittigbakkie.nl/linkbuilding/? Niet helemaal, maar daar komen we zo op. Nu je weet dat linkbuilding draait om het verkrijgen van links op andere websites die verwijzen naar jouw website, vraag jij je natuurlijk af: waarom is dat belangrijk? Simpel, omdat zoekmachines graag de best mogelijk content voorschotelen aan hun gebruikers. Hiervoor gebruiken ze een eeuwenoud principe, namelijk mond-tot-mondreclame. Dus hoe meer mensen, of in dit geval websites, positief over je praten, hoe beter. Zoekmachines kijken daarom onder andere naar de hoeveelheid links vanaf andere (relevante) websites naar jouw website. Logisch, want dit betekent vaak dat je iets aanbiedt waarvan zij denken dat hun bezoekers daar behoefte aan hebben. Wij horen je al denken: kan ik dit dan zelf regelen of kan ik mijn linkbuilding beter uitbesteden? Het korte antwoord is: je kunt het zelf, maar je linkbuilding uitbesteden is waarschijnlijk een betere keuze. Waarom dat zo is, lees je hieronder.

Linkbuilding uitbesteden

Waarom je linkbuilding moet uitbesteden.

Nu je weet wat linkbuilding is, kunnen we het hebben over hoe het precies werkt en waarom het jouw bedrijf kan helpen om beter te scoren in Google. Hiervoor kunnen we het beste beginnen bij het nut van linkbuilding, want hoewel er op internet meerdere definities staan waarbij wordt uitgelegd dat linkbuilding vooral wordt ingezet om meer bezoekers naar je website te trekken, is dit niet helemaal waar. De belangrijkste reden om linkbuilding in te zetten voor je bedrijf is namelijk het “rapportcijfer” dat elke website (en elke pagina) krijgt van Google. Dit rapportcijfer wordt ook wel een autoriteit score genoemd. Aan de hand van deze score bepalen zoekmachines hoe betrouwbaar en interessant jouw website is. Hoewel dit niet alleszeggend is, hebben vrijwel alle websites die hoog scoren in Google er wel iets mee gedaan. Maar hoe werkt linkbuilding dan eigenlijk en waarom zou ik linkbuilding uitbesteden? Je “rapportcijfer” verbeteren met linkbuilding doe je door links naar jouw website te krijgen op relevante websites met een hoge autoriteit. Hiervoor kun je zelf op zoek gaan naar interessante websites en blogs met een hoge autoriteit score en vervolgens zelf een SEO tekst aanleveren en dan hopen dat de andere partij het interessant genoeg vindt om hier iets mee te doen. Of je kunt je linkbuilding uitbesteden aan onze specialisten en zelf doen waar jij goed in bent, ondernemen!

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen

Wij helpen je hoger scoren
in de grootste zoekmachine
ter wereld.

Samen maken wij er wat moois van.

Door de jaren heen hebben we al een hoop verschillende websites gemaakt. Natuurlijk laten we deze website ontwerpen graag aan je zien, maar we laten ons ook graag uitdagen. Dus heb je een leuk idee, challenge us!

WeQuit

Stoppen met roken? Stop slim, stop samen.

Watts OneFlow

OneFlow het beste alternatief voor een waterontharder

Webbouwen aan de keukentafel

Een website die raakt, makkelijk gemaakt.

Marjan van Heerde

De makelaar uit Nijmegen met een persoonlijke aanpak

BHB

Training en Voedingscoaching
Maximaal resultaat met BHB succesformule

Spirited Union

Botanical Rum.
Ontdek de kleurrijke wereld van Botanicals

Vorige
Volgende

WeQuit

Stoppen met roken? Stop slim, stop samen.

Watts OneFlow

OneFlow het beste alternatief voor een waterontharder

Webbouwen aan de keukentafel

Een website die raakt, makkelijk gemaakt.

Marjan van Heerde

De makelaar uit Nijmegen met een persoonlijke aanpak

BHB

Training en Voedingscoaching
Maximaal resultaat met BHB succesformule

Spirited Union

Botanical Rum.
Ontdek de kleurrijke wereld van Botanicals

Vorige
Volgende
Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen - Martien de Jong

Wat is linkbuilding?

De beste linkbuilding strategie voor jouw bedrijf.

Het is misschien wel de meest gestelde vraag, wat is nu eigenlijk de beste linkbuilding strategie voor mijn business? Deze vraag begrijpen wij helemaal, tenslotte is elk bedrijf anders. Hoe we linkbuilding het beste kunnen inzetten voor jouw bedrijf, hangt dan ook af van een aantal zaken: wat zijn je doelen en ambities, op welke zoekwoorden zou je bovenaan willen staan, wat doet de concurrentie, waar liggen kansen, op welke termijn verwacht je resultaat. Op basis van deze factoren bepalen wij samen met jou de beste linkbuilding strategie. Vooral de samenwerking is voor ons ontzettend belangrijk, tenslotte willen wij vooraf graag weten op welke zoekwoorden jij wilt scoren en wanneer jij blij bent. Daar houden wij namelijk van, blije klanten!

Laat je bedrijf groeien

Linkbuilding 2.0.

Linkbuilding anno nu is totaal iets anders dan linkbuilding van 10 of 5 jaar geleden. Dit komt voornamelijk door positieve veranderingen in het algoritme van de belangrijkste zoekmachine ter wereld. Waar Google voorheen voornamelijk keek naar de hoeveelheid links om de autoriteit voor je website te bepalen, wordt er op dit moment veel meer gekeken naar relevantie en authenticiteit. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat Google zijn bezoekers de best mogelijke informatie wil voorschotelen. Zomaar links verzamelen op random websites heeft hierdoor veel minder nut. Het wordt dan ook steeds belangrijker om linkbuilding op een andere manier in te zetten. Wat wij bij Pittig Bakkie doen is Linkbuilding 2.0, ook wel content linkbuilding genoemd. Dit is linkbuilding op de nieuwe manier. Hierbij zetten we veel meer in op hoogwaardige content op relevante pagina’s en websites met een hoge autoriteit. Hierdoor helpen wij Google aan relevante en interessante content voor hun gebruikers.

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen

Wij verhogen je vindbaarheid bezoekersaantallen omzet
met linkbuilding

Video afspelen

De beste linkbuilding strategie voor jouw bedrijf.

Doelen stellen

Het is misschien wel de meest gestelde vraag, wat is nu eigenlijk de beste linkbuilding strategie voor mijn business? Deze vraag begrijpen wij helemaal, tenslotte is elk bedrijf anders. Hoe we linkbuilding het beste kunnen inzetten voor jouw bedrijf, hangt dan ook af van een aantal zaken: wat zijn je doelen en ambities, op welke zoekwoorden zou je bovenaan willen staan, wat doet de concurrentie, waar liggen kansen, op welke termijn verwacht je resultaat.

Strategie maken

Op basis van deze factoren bepalen wij samen met jou de beste linkbuilding strategie. Vooral de samenwerking is voor ons ontzettend belangrijk, tenslotte willen wij vooraf graag weten op welke zoekwoorden jij wilt scoren en wanneer jij blij bent. Daar houden wij namelijk van, blije klanten!

Linkbuilding anno nu

Linkbuilding anno nu is totaal iets anders dan linkbuilding van 10 of 5 jaar geleden. Dit komt voornamelijk door positieve veranderingen in het algoritme van de belangrijkste zoekmachine ter wereld. Waar Google voorheen voornamelijk keek naar de hoeveelheid links om de autoriteit voor je website te bepalen, wordt er op dit moment veel meer gekeken naar relevantie en authenticiteit. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat Google zijn bezoekers de best mogelijke informatie wil voorschotelen. Zomaar links verzamelen op random websites heeft hierdoor veel minder nut.

Een nieuwe manier

Het wordt dan ook steeds belangrijker om linkbuilding op een andere manier in te zetten. Wat wij bij Pittig Bakkie doen is Linkbuilding 2.0, ook wel content linkbuilding genoemd. Dit is linkbuilding op de nieuwe manier. Hierbij zetten we veel meer in op hoogwaardige content op relevante pagina’s en websites met een hoge autoriteit. Hierdoor helpen wij Google aan relevante en interessante content voor hun gebruikers.

Dit zeggen onze
klanten over ons.

Facebook ads

Sinds anderhalf jaar helpt Pittig Bakkie mij met alle online marketing werkzaamheden. Van Facebook Ads tot SEO. Fijne partij om mee samen te werken.

Marjan van Heerde

Facebook ads

Super fijn, sinds ik mijn advertenties heb uitbesteed is mijn ROAS gestegen van 3 naar 15 en heb ik meer tijd voor andere dingen.

Joris Dolleman

Facebook ads

Voorheen deed ik mijn Facebook advertenties zelf. Dat ging goed, maar niet te combineren met het runnen van mijn bedrijf. Sjoerd en Iris van Pittig Bakkie runnen nu mijn advertenties. Dit gaat top! Tijdens de maandelijkse meetings nemen we samen de resultaten door en maken we de planning voor de volgende periode. Super fijn.

Sinita Garcia

Vorige
Volgende

SEO uitbesteden

1,5 jaar geleden gestart met mijn nieuwe bedrijf. Sindsdien is Pittig Bakkie bezig met mijn SEO. De resultaten zijn top en we hebben in Nijmegen e.o. al een aantal top 5 posities te pakken. Met mijn nieuwe website , die nu gebouwd wordt verwachten we nog een stap te kunnen maken. Fijne samenwerking.

Marjan van Heerde

SEO uitbesteden

Sinds afgelopen jaar hebben wij onze SEO werkzaamheden bij Pittig Bakkie neergelegd. Ze schrijven SEO teksten, zorgen voor nieuwe landingspagina’s en voeren linkbuilding uit. De resultaten zijn goed en we hebben zelfs al een paar top-3 posities te pakken!

Sjors Traa

SEO en Website

Pittig Bakkie staat garant voor goede hulp en ideeën voor je website. Ze reageren supersnel en zijn top qua meedenken en halen meteen het beste uit jezelf en je website. Aanrader dus! Zeker value for money. En qua prijs zijn ze zeker niet duur. Doen dus!

Lodewijk Bogaard

Vorige
Volgende

Meet the Bakkies

Het Pittig Bakkie Team.

Meet the Bakkies

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen

Martien de Jong

Webdesigner, eigenaar en SEO expert

Deze digitale Bob Ross ontwerpt er alle dagen heerlijk op los. Hij brengt jouw ideeën tot leven en legt deze vast in een nieuwe styleguide, een brandbook of ontwerp van je nieuwe website of webshop. Verder helpt hij bedrijven hoger te scoren in Google en bouwt hij mee aan verschillende website en webshop projecten.

Riekie Wiermans

Copywriter en social expert

Deze woorden virtuoos tovert teksten op papier alsof elk woord haar laatste is. Altijd aansprekend, vol inhoud en met een flinke dosis humor. De rest van de tijd helpt ze bedrijven aan meer websitebezoekers en verkopen door SEO teksten te schrijven en social advertentie campagnes op te zetten.  

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen - Maarten Arts

Maarten Arts

SEO en SEA expert

Maarten is onze SEO en SEA expert. Hij weet alles van de grootste zoekmachine ter wereld en hoe jij die kunt inzetten voor je business. Met zijn internetgekkie imitaties, zorgt hij elke dag voor wat extra sfeer. Het bouwen van websites en inrichten van een succesvolle e-mail funnel kun je daarnaast ook met een gerust hart aan hem overlaten.

Samen met jou maken wij de
wereld graag elke dag een
beetje mooier.

Gericht adverteren

Je eigen linkbuilding specialist bij Pittig Bakkie.

Je eigen linkbuilding specialist die jouw bedrijf helpt om beter te scoren in de zoekresultaten en verder online te groeien, dat klinkt goed toch? Dat is precies wat je krijgt op het moment dat we onze samenwerking starten en jij je linkbuilding laat uitbesteden. We starten altijd met een pittig bakkie (koffie of thee), zo weten wij namelijk precies wat jouw bedrijfsdoelen en dromen zijn en op welke zoekwoorden wij ons kunnen richten. Na deze kick-off sessie gaat je linkbuilding specialist voor je aan de slag met een zoekwoorden onderzoek en bedenken we een passende strategie om je bedrijf ook online tot grote hoogte te brengen. Als jij het daar mee eens bent, gaan we aan de slag! We schrijven goede SEO teksten, zorgen voor hoogwaardige links en geven je advies. Vervolgens ontvang jij elke maand een update van ons. Dat doen wij niet met lange rapporten en onnodige informatie, maar tijdens een maandelijkse zoom call. Op deze manier weet je precies waar wij mee bezig zijn en weten wij precies wat er speelt binnen je bedrijf. Zo kunnen we snel schakelen wanneer er zich nieuwe kansen aandienen.

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen
Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen

Starten met een klein budget

Linkbuilding bureau vol specialisten.

Op zoek naar een linkbuilding bureau vol enthousiaste specialisten om je linkbuilding neer te leggen? Dan is Pittig Bakkie wellicht iets voor jou. Onze SEO en linkbuilding experts helpen je graag aan een goede strategie om beter te scoren in Google. Dus als jij je bedrijf beter zichtbaar wil krijgen en zin hebt om er samen met ons wat moois van te maken? Dan nodigen wij je van harte uit voor een pittig bakkie (thee mag natuurlijk ook). Stuur ons een berichtje of neem even telefonisch contact met ons op. Vinden we leuk!

Veelgestelde vragen over linkbuilding uitbesteden.

Wanneer je linkbuilding gaat uitbesteden, wil je natuurlijk zeker weten dat het goed gebeurt. Dat begrijpen wij maar al te goed, daarom vind je hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen.

SEO staat voor “zoekmachine optimalisatie”, maar als je onze pagina over SEO al hebt gelezen, wist je dat natuurlijk. Het is een manier om je content zo te schrijven en aan te bieden, dat Google precies weet voor welke gebruikers het bedoeld is. Op deze manier is de kans groter dat je hoger scoort in Google. Om het nog beter te doen is het, zoals je hebt kunnen lezen, ook ontzettend belangrijk om autoriteit op te bouwen. Dit kun je doen door middel van linkbuilding. Linkbuilding is eenvoudig gezegd een manier om ervoor te zorgen dat andere websites links op hun website plaatsen die naar jouw website linken.

Waar moet ik mij op richten? Is linkbuilding belangrijker of moet ik mij juist richten op het maken van goede SEO teksten? Goede vraag, met eigenlijk maar één simpel antwoord. Allebei. Zowel goed geschreven SEO teksten en SEO optimalisaties als linkbuilding zijn belangrijk. Met alleen linkbuilding ga je het namelijk niet redden, maar met alleen SEO waarschijnlijk ook niet. Beter scoren in Google is namelijk echt het resultaat van de som der delen. Alleen een goed geschreven SEO tekst zet namelijk geen zoden aan de dijk, net zoals alleen linkbuilding je ook geen gouden eieren gaat brengen.

Content linkbuilding is dé nieuwe manier van linkbuilding. Het draait allemaal om relevante content maken die door relevante websites, liefst diegene met een hoog “rapportcijfer”, kan worden gedeeld. Dit betekent dat wij bij linkbuilding 2.0 inzetten op goede SEO teksten, met het gebruik van relevante zoekwoorden die meerwaarde bieden voor bezoekers. De pagina of website waarop de teksten (met link naar je website) worden geplaatst moeten daarnaast aan hoge kwaliteitseisen voldoen, zodat de relevantie, een hoge autoriteit en de authenticiteit gewaarborgd zijn.

SEO en linkbuilding worden over het algemeen niet gebruikt om snel extra bezoekers naar je website te krijgen en zo snel extra omzet te kunnen verdienen. Linkbuilding en SEO werkzaamheden kun je daarom het beste zien als een stoomlocomotief. Die moet even op gang komen, maar zodra de vaart erin zit, knalt deze lekker door. Alle werkzaamheden die wij nu voor je doen en de links die worden geplaatst, moeten namelijk opgepikt worden door de zoekmachines. Hoe lang het precies duurt, valt lastig te voorspellen. Dit hangt namelijk ook af van de concurrentie en je eigen pagina autoriteit (het “rapportcijfer” van Google). Er zijn websites waarbij we binnen een paar weken leuke resultaten halen, maar over het algemeen is SEO vooral iets voor de toekomst. Vooral als je website net nieuw is of je net begint met SEO werkzaamheden, kan het even duren voordat je scoort op relevante zoekwoorden. 

Ben je net gestart met je bedrijf of wil je direct resultaat? Kijk dan even naar de mogelijkheden voor het adverteren via Social media of Google Ads.

Als wij voor je aan de slag gaan met linkbuilding, hebben we elke maand een (zoom)meeting om de uitgevoerde werkzaamheden en resultaten te bespreken. Zo weet jij precies waar wij mee bezig zijn en kunnen we samen zorgen voor het maximale rendement. Je krijgt dan ook een overzicht van de links die wij hebben geplaatst binnen ons eigen netwerk en links die wij hebben laten plaatsen op relevante blogs. Ga jij zelf met je SEO of linkbuilding aan de slag en helpen wij je daarmee? Dan leggen wij je tijdens ‘Marketing advies’ precies uit hoe jij je resultaten in de gaten kunt houden.

De kosten van linkbuilding werkzaamheden hangen af van je ambities, de hoeveelheid zoekwoorden waarop je wilt scoren en de snelheid waarmee jij bovenaan in Google wil staan. Gemiddeld gezien besteden wij voor onze klanten 8 uur per maand aan SEO werkzaamheden en reserveren wij daarnaast ongeveer 4 uur voor linkbuilding. Hoe wij de werkzaamheden het beste kunnen inrichten hangt af van je bedrijf, het budget en de wensen. Wij gaan in ieder geval altijd voor de win-win situatie en denken dus graag met je mee. Het kan dus ook zijn dat wij je leren hoe je zelf een goede SEO tekst kunt schrijven en dat wij je helpen door linkbuilding voor je uit te voeren. Deze manier van werken heeft ook al tot veel succes geleverd, zolang beide partijen er maar voor de volle 100% voor gaan. Dus ben jij klaar om te knallen?

Veel MKB’ers en zelfstandige professionals laten hun linkbuilding uitbesteden. Dat is ook niet zo gek, gezien het veel tijd en energie kost om dit op de juiste manier te doen. Bij Pittig Bakkie helpen wij daarom gepassioneerde ondernemers om de wereld een stukje mooier te maken door o.a. linkbuilding voor ze uit te voeren. We helpen namelijk graag de bedrijven met een goed verhaal en een duidelijke missie om beter online zichtbaar te worden. 

 

Voorbeelden van soorten bedrijven waar we nu mee samenwerken zijn:

 • Autorijscholen
 • Bloemisten
 • Coaches
 • Goede doelen
 • Horeca
 • Interieurstylisten
 • Makelaars
 • Scholen
 • Multinationals
 • Schoonheidsspecialisten
 • Sportscholen
 • Stichtingen en Verenigingen
 • Winkels

Goede vraag! Garanties kunnen wij helaas nooit geven, wij houden namelijk niet van loze beloftes. Uitspraken zoals: “Wij zetten je op 1 in Google” of “We gaan je omzet verdubbelen” zal je dan ook nooit horen. Wel kunnen we garanderen dat wij onze uiterste best doen om het maximale resultaat te behalen voor jouw bedrijf en krijg je van ons elke maand een uitgebreide analyse tijdens onze maandelijkse (zoom)meeting. Zo ben je altijd op de hoogte en weet je precies waar je budget naar toe gaat.

Zeker kan dat! Sterker nog, dat leggen we je ook graag uit. Op veel vlakken geven wij namelijk ook trainingen, denk aan SEO, Facebook adverteren of Google Ads. Linkbuilding is echter een specifieke klus is, hierdoor is het lastig om hier zelf goede resultaten mee te behalen. Wij hebben de afgelopen jaren namelijk een groot linkbuilding netwerk opgebouwd die wij voor onze klanten inzetten. Hierdoor kunnen wij gerichte links bemachtigen die jou helpen om je autoriteit te vergroten. Wil je hier meer van weten of ben je benieuwd naar onze andere trainingen? Kijk dan eens naar ‘Marketing advies’ of trainingen.

Natuurlijk wil jij hoger scoren in Google en wil je graag vooraf precies weten waar je aan toe bent. Dat begrijpen wij maar al te goed. Hoewel we je daar dan ook graag een eenduidig antwoord op willen geven, is dat lastig. De linkbuilding werkzaamheden en het budget hangen namelijk voor een groot gedeelte af van de bedrijfsdoelen en de concurrentie op bepaalde zoekwoorden. Gelukkig kunnen wij op basis van onze eigen kennis en ervaring met wat extra informatie wel vooraf een goede inschatting maken van de mogelijkheden en het bijbehorende kostenplaatje. Wil je dus weten wat linkbuilding voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan gewoon even contact op.

Nope, bij ons zit je niet vast aan lange contracten. Wij geloven namelijk in de kracht van tevreden klanten. De enige commitment die wij vragen is een opstartperiode van 3 maanden. Deze tijd hebben wij nodig om je te laten zien hoe wij werken en de eerste resultaten te behalen.

Ontdek de mogelijkheden

Kennismaken onder het genot van een pittig bakkie.