fbpx
Online marketing

Facebook Ads Library | Stiekem gluren bij de buren

By 17 juni 2020 No Comments

Ben jij ook zo benieuwd wat je grootste concurrenten online doen, zonder dure software aan te schaffen? Dan hebben wij een leuke marketing tool voor jou en het is nog helemaal gratis ook! Als online marketing bureau gebruiken wij deze tool dagelijks. Niet om onze concurrenten te bespieden (al vinden we het natuurlijk wel ontzettend leuk en interessant om te zien wat zij doen), maar juist om van te leren en de markt te verkennen. Wij blijven namelijk graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, jij toch ook?

Facebook Ads Library

In het kader van transparantie biedt Facebook via de advertentiebibliotheek een uitgebreide en doorzoekbare collectie aan van advertenties die op dit moment worden weergegeven binnen Facebook en partnernetwerken, zoals bijvoorbeeld Instagram en TikTok. Hoewel de tool dus eigenlijk bedoelt is om consumenten meer inzicht te geven in de advertentie wereld, kan ook jij hier je voordeel mee doen. Iedereen kan (met of zonder Facebook account) gebruik maken van deze functies. Je kunt hier alle actieve advertenties inzien, ook die van jouw concurrenten.

Facebook advertentie bibliotheek

Meekijken bij de concurrent

Natuurlijk is het niet de bedoeling om precies hetzelfde te doen als je concurrentie, maar je kunt wel van elkaar leren. Zo kun je in de advertentie bibliotheek ook zoeken op de naam van je concurrent en bekijken of ze op dit moment Facebook advertenties online hebben staan. Sterker nog, je kunt zelfs zien hoe deze advertenties eruit zien en welke teksten en afbeeldingen ze gebruiken. Neem dus zeker even een kijkje in de Facebook Advertentie Bibliotheek.

Facebook ads concurrentie bekijken

Adverteren via Facebook

Waarschijnlijk heb je, (net als veel anderen), bij Facebook wel eens op de knop “promoten” geklikt. Hoewel dit helpt om meer mensen te bereiken, is er veel meer uit social media advertising te halen. Vooral het vinden van je doelgroep, het opzetten van een marketing funnel en het creëren van de juiste content zijn essentieel om meer resultaat te behalen. Dit is echter veel werk en waarschijnlijk besteed jij je tijd liever aan andere dingen, zoals het verder opbouwen van je eigen bedrijf. Gelukkig houden wij van win-win situaties. Dus als jij doet waar jij goed in bent, doen wij dat ook!

Facebook advertentie voorbeeld

Gericht adverteren als Facebook specialist

Wij houden van social media, vooral de kansen die het biedt om je doelgroep online te bereiken. Hoewel steeds meer mensen overstappen naar Instagram of TikTok, blijft Facebook één van de belangrijkste platformen om gericht mensen te bereiken. Deze bedrijven zijn namelijk (net zoals WhatsApp) onderdeel van Facebook. Het mooie van Facebook adverteren is dat je mensen op basis van interesses advertenties kunt voorschotelen. Dus als een potentiële klant interesse heeft getoond in een bepaald merk of product, weet Facebook dat ze hem/haar soortgelijke advertenties kunnen laten zien. Zo is de kans veel groter dat ze een aankoop doen. Onze Facebook specialisten helpen je hier natuurlijk graag bij. Neem gerust even contact op, vinden we leuk!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wist jij dit over de Facebook advertentie bibliotheek?

In het kader van transparantie, legt Facebook sinds begin 2019 alle advertentie campagnes  vast. Voor maatschappelijke kwesties, verkiezingen of politieke berichten, gaat Facebook echter nog een stapje verder. Daar worden ook de uitgaven vastgelegd en openbaar gemaakt. Ontdek het zelf in het Facebook Ads Library report.

Laat een bericht achter