fbpx
E-commerceOnline marketing

Facebook shopping: Maakt verkopen eenvoudig!

By 30 juli 2020 september 17th, 2020 No Comments

Ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om online meer producten te verkopen? Dan is Facebook shopping wellicht iets voor jou. In deze blog lees je alles over de voordelen en het gemak van Facebook Shopping!

Facebook-shopping

Facebook shop of Facebook shopping

Als online ondernemer maak je vast al gebruik van een Facebook Shop en Instagram shopping. Dat doe je goed, maar het kan nog beter! Sinds kort is er namelijk ook Facebook Shopping ook wel Facebook-winkels genoemd. Dat is een geheel nieuwe winkel ervaring, die verkopen voor ondernemers zoals jou nog eenvoudiger maakt.

Online verkopen was nog nooit zo makkelijk als met Facebook Shopping

Facebook-winkels is een mobile-first shop ervaring waarmee bedrijven eenvoudig en gratis een webshop kunnen maken op Facebook en Instagram. Met Facebook-winkels kun je kiezen welke van je artikelen je wilt uitlichten en onder de aandacht wilt brengen met productcollecties. Daarnaast kun je je merkverhaal naar voren laten komen en zelf de kleuren van je winkel aanpassen. In Facebook-winkels kun je contact hebben met klanten via allerlei soorten manieren. Denk hierbij aan WhatsApp, Facebook Messenger of Instagram Direct om vragen te beantwoorden, ondersteuning te bieden en meer.

De voordelen van Facebook-winkels

  1. Je Facebook winkel is volledig naar wens aan te passen
  2. Je hebt geen programmeer kennis nodig om je Facebook-winkel in te richten
  3. Je kunt je klanten eenvoudig bereiken.
  4. Facebook bezoekers kunnen je shop gewoon in Facebook bereiken
  5. Eenvoudig producten uploaden en verkopen
  6. Uitgelichte producten instellen
  7. Je krijgt waardevolle inzichten in je doelgroep
  8. Je kunt Facebook adverteren inzetten om meer verkopen te genereren.

Je eigen Facebook winkel

Facebook is deze periode (medio 2020) druk bezig met het uitrollen van Facebook-winkels. Dit betekend dat nog niet iedereen hier gebruik van kan maken. Maak je nu al gebruik van Instagram shopping en je Facebook shop (catalogus) dan is de kans groot dat je snel aan de beurt bent. Om te bekijken of je al gebruik kunt maken van deze gloednieuwe functie om jouw imperium ook online verder uit te bouwen? Kijk dan in je Facebook business manager.

Hulp nodig van een online marketing specialist?

Liever wat hulp bij het inrichten van je Facebook-winkel? Of wil je sparren over de beste strategie voor jouw bedrijf? Neem dan gewoon even contact op, vinden we leuk! Klik op de Bakkie Doen knop en we maken er gelijk een feestje van.

 

Laat een bericht achter