fbpx
SEO

Jouw website zo snel als een raketje!

By 18 juni 2020 No Comments

Klagen je klanten dat je webshop traag is? Vind je ook dat jouw website sneller zou mogen zijn? Dan is deze blog speciaal voor jou! Onze online specialisten vertellen je vandaag namelijk precies hoe jij je website zo snel krijgt als een raketje!

Afbeeldingen comprimeren

Hoewel afbeeldingen ontzettend veel sfeer toevoegen op je website (wij houden ervan), kunnen ze je website ook ontzettend vertragen. Dit komt doordat grote bestanden, langer de tijd nodig hebben om geladen te worden. Voor de gebruiker van jouw website of webshop is dit natuurlijk niet fijn. Door het optimaliseren van de afbeeldingen verbeter je de klantervaring en is de kans groot dat je meer verkopen zal registreren. Voor het verkleinen of optimaliseren van afbeeldingen hoef je geen Photoshop professional te zijn.  Met tools zoals TinyPNG, Imagify of Kraken is het comprimeren van je afbeeldingen kinderspel.

Installeer niet zomaar alle Plugins

Als je (net zoals als veel MKB’ers en ZZP’ers) gebruikt maakt van WordPress, kun je dankzij plugins relatief eenvoudig zelf zaken toevoegen aan je website. Denk aan een afspraken module of contactformulier. Plugins zijn kleine programma’s die gemaakt worden om zonder kennis van Javascript of HTML je website aan te passen. Ideaal voor iedereen zonder programmeer skills. Toch moet je hier mee uitkijken, WordPress is namelijk Open-source. Dit betekent dat vrijwel iedereen een plugin kan maken, ook mensen met kwaad in de zin of programmeurs die niet voor de hoogste kwaliteit gaan. Het is dus belangrijk om altijd naar het aantal goede reviews te kijken en naar de comptabiliteit van de plugins. Sommige plugins hebben namelijk een slechte invloed op de snelheid van je website.

Zorg voor snelle hosting

Webhosting is het huren van een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server waar jouw website online staat. De rekenkracht van deze server ofwel “supercomputer” is van invloed op de snelheid van jouw website. Al is je website nog zo goed gebouwd, op een trage server zal deze nog steeds niet snel werken, maar andersom geldt dat natuurlijk ook. Kies dus altijd voor een goede hostingpartij.

Browser Caching en verkleinen HTML, CSS en JS

Denk jij nu ineens…Browser wattes… en code verkleinen, waar hebben jullie het nu weer over? Dan ben je vast niet de enige. Toch wilden we deze onderdelen niet weglaten, want browser caching maakt je website een stuk sneller. Het opslaan van afbeeldingen, foto’s en koppelingen in de browser die je gebruikt (Safari, Chrome, Firefox), kunnen een groot verschil maken.

Daarnaast bestaat je website uit code. Alles wat wij aan de voorkant zien, ziet er aan de achterkant anders uit. Maar deze code kun je ook verkleinen, waardoor je website nog een stukje sneller wordt en dit kan soms net het verschil maken.

Test het zelf

Laat een bericht achter