fbpx
WebshopWebsite

Mobile first: Zo wordt jouw nieuwe website een succes!

By 18 augustus 2020 No Comments

Mobile first is het toverwoord, wanneer we een website bouwen anno NU. Het gebruik van mobiele apparaten is de afgelopen jaren namelijk enorm toegenomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste internet gebruikers je website, niet via hun pc of laptop, maar via hun mobiele telefoon of ipad bezoeken. Daarom vraagt het ontwerpen van je nieuwe website een nieuwe benadering. Wat Mobile First precies betekent en hoe wij het inzetten om je nieuwe website toekomstbestendig te maken lees je in deze blog.

Wat is mobile first?

De term “mobile first” zegt misschien al genoeg. Het betekent namelijk dat we bij het ontwerpen van een website eerst starten met het mobiele design. Dit is nodig aangezien er steeds meer mobiele gebruikers zijn, die hun telefoon of tablet gebruiken om je website te bezoeken. Daarnaast heeft het mobiele platform een hoop meer beperkingen, daarom starten we daar het ontwerp en breiden we dit uit naar de tablet en desktop varianten. Zo weet je zeker dat jouw klant een positieve ervaring heeft op jouw website.

Mobile first of Responsive ontwerp?

De meeste mensen met een eigen website kennen het belang van een fijne gebruikservaring. Om ervoor te zorgen dat gebruikers zowel op desktop als op mobiele apparaten hun weg goed kunnen vinden op je website of webshop, zorgen de meeste website bouwers voor een responsive ontwerp. Hierdoor is de website op verschillende apparaten goed te gebruiken. Over het algemeen betekent dit echter, dat het desktop ontwerp wordt aangepast voor mobiel. Dit is prima, wanneer de meeste bezoekers je website via de PC of laptop bezoeken, maar niet wanneer 70% van je bezoekers de website via hun mobiele apparaat gebruiken.

Waarom Mobile first bouwen?

Misschien voel je al een beetje aan waar dit naar toe gaat, maar de reden dat wij (bijna altijd) Mobile first ontwerpen, is simpel. Het gebruik van mobiele apparaten neemt toe en ook het internet gebruik via deze mobiele devices wordt steeds groter. Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon of tablet namelijk als apparaat om het internet af te struinen en bestellingen te plaatsen. Dit betekent dat het ontwerp voor mobiele apparaten steeds belangrijker wordt.

Zo gebruiken wij Mobile first voor jouw nieuwe website!

Je nieuwe webshop moeten natuurlijk bijdragen aan de groei van jouw bedrijf. Daarom gaan wij allereerst op zoek naar de online groeipotentie voor jouw bedrijf. Dit doen we aan de hand van bestaande statistieken en/of op basis van informatie uit de markt en aannames over de doelgroep. Op basis van deze informatie gaan wij voor je aan de slag. Hierbij hanteren wij een aantal belangrijke spelregels, zodat jouw website straks precies doet wat je ervan verwacht. Juist op mobiel. Dit zijn ze:

#1 Keep it simple!

Hou het eenvoudig! Dit zorgt ervoor dat de aandacht uitgaat naar de juiste dingen.

#2 Actieve Call to actions

Zorg dat je call to actions opvallen. Zet ze dus op de juiste plek en voeg er animaties aan toe.

#3 Maak contact simpel

Klanten met een vraag, willen deze zo snel mogelijk kunnen stellen. Zorg dus voor laagdrempelig contact via Whatsapp, Facebookmessenger of Zendesk.

#4 Herkenbaarheid

De ideale klantervaring begint bij een positieve merkassociatie. Zorg dus voor herkenbaarheid in je uittingen. Een goede branding en een gelikt design zijn dus van groot belang.

#5 Be quick!

Wees niet alleen snel met reageren op vragen, maar zorg ook voor een snelle en vloeiende web ervaring. Zo verhoog je de kans op een aankoop en een positieve ervaring.

#6 Blijf testen

Een website is wat ons betreft nooit af. Er blijft namelijk altijd werk aan de winkel. Zorg ervoor dat je blijft testen, verbeteren blijft doorvoeren en met je tijd mee gaat.

mobile-first-ervaring

Laat een bericht achter