SEO cursus.

Ben je net gestart met je bedrijf? Of speel je het spelletje al wat langer mee? Wat je situatie ook is, online gevonden worden is altijd goed. Hoe zorg je nou dat je online vindbaar bent? Met behulp van Search Engine Optimization (SEO)! Je hebt er vast al eens van gehoord en weet misschien ook al dat het te maken heeft met bijvoorbeeld de manier waarop je jouw website inricht. Nou klinkt dat misschien makkelijk, je website logisch inrichten, maar onderschat het niet! Zoekmachines zoals Google bekijken websites op een andere manier dan wij en zonder de juiste kennis kun je zomaar een hoop werk voor niks doen. Gelukkig zijn onze marketing specialisten er om je hier een handje bij te helpen tijdens deze SEO cursus!

Echt weten hoe SEO werkt

SEO cursus? Wat leer ik daar precies.

Tijdens de SEO cursus leren we je de werking van SEO en hoe jij hier mee om moet gaan van a tot z. De werking van SEO is namelijk op te delen in verschillende onderdelen. Na het volgen van de cursus zorgen we dat jij precies weet waar je aan toe bent wanneer je jouw website gaat optimaliseren!

Je begint bij het begin natuurlijk. Wat is SEO, waarom is het zo belangrijk voor je bedrijf en hoe weet je of je nou goed bezig bent of niet. Dat laatste is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Als je daar het een en ander over weet, loodsen wij je tijdens de SEO cursus door de stappen die je moet ondernemen om jouw website helemaal SEO ready te maken! Want dit proces bestaat niet alleen uit het opbouwen van een logische structuur voor je website. Tijdens de SEO cursus leer je hoe je de juiste zoekwoorden uitkiest voor jouw SEO teksten en volgens welke structuur je deze teksten moet schrijven om met die pagina goed te scoren in Google. Daarnaast leer je over het plaatsen van links op jouw eigen website en andere pagina’s om beter te scoren bij zoekmachines. Dit allemaal samen gaat ervoor zorgen dat jij een hoger rapportcijfer krijgt bij Google. Die websites met een hoog rapportcijfer laat Google liever zien aan haar gebruikers. Werk aan de winkel dus!

Kun je nou niet wachten om te beginnen met je SEO cursus? Dan hebben we alvast wat voor je! We delen onze kennis graag en daarom hebben we al een interessant SEO ebook voor je klaargezet. Zo kun je al het een en ander aan kennis opdoen voordat jouw SEO cursus van start gaat. Genoeg te leren dus! Wij zijn er klaar voor, jij ook?

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen

Tijdens de SEO training leer je...

Waarom een cursus SEO iets voor jou is.

Als je op deze pagina zit, heb je waarschijnlijk gegoogled op SEO cursus. Onze SEO specialisten hebben deze pagina namelijk geschreven met die zoekterm in gedachten. Bereid je voor, want na het volgen van de SEO cursus kun jij precies dat! Pagina’s maken die goed scoren in Google en daardoor gevonden worden door je doelgroep. Want dat wil je natuurlijk: beter vindbaar zijn, vaker gevonden worden, meer websiteverkeer, meer leads, meer verkopen, meer omzet en meer impact maken!

Na het volgen van een cursus SEO snap jij hoe het in elkaar steekt en kun je net als onze specialisten een pagina opzetten die gevonden wordt in Google. Nu kun je zelf je website vullen met pagina’s die vindbaar zijn en kan je starten met het verbeteren van je Google rapportcijfer. Lukt dat nou niet gelijk? Maak je dan niet druk! Het klopt dat het verbeteren van dat cijfer tijd en moeite kost. Gelukkig is dat het waard. Want zoals je eerder al gelezen hebt, zorgt dat cijfer dat Google jouw website graag aan haar gebruikers laat zien. SEO kost tijd en moeite, maar op de lange termijn bespaart het je geld. Door op deze manier organisch vindbaar te zijn, hoef je minder te investeren in het plaatsen van advertenties op bijvoorbeeld Google, Facebook of andere sociale media. Dus waarom is een SEO cursus iets voor jou? Omdat jij je graag wilt voorbereiden op een toekomst waarin je bedrijf gevonden wordt zonder dat je daar hoge advertentiebudgetten voor hoeft uit te geven!

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen

Start vandaag nog

SEO cursus bij Pittig Bakkie.

Nu je ongeveer weet waarom je een SEO cursus zou moeten volgen en wat je ongeveer leert tijdens die cursus, vraag je je misschien wel af wat een SEO cursus bij Pittig Bakkie precies inhoudt. Onze SEO cursus is een maatwerk cursus. Dit betekent dat we je kunnen meenemen van A tot Z, maar als je al enige kennis hebt, kunnen we hier ook van afwijken. Volg je een cursus bij Pittig Bakkie, dan zorgen wij ervoor dat jij informatie tot je kan nemen waar je echt wat aan hebt in plaats van informatie die jij allang kent.

Laten we er even vanuit gaan dat je start bij het begin. Samen met onze SEO specialist en een kopje koffie ga je zitten en nemen we je mee door de wereld van SEO. Zoekwoorden, social data, paginacontent, SEO teksten, linkbuilding, autoriteit- en pagina score zijn allemaal termen die voorbij zullen komen. Misschien zeggen ze je nu nog helemaal niks, maar daarvoor volg je natuurlijk ook de cursus. Nadat je een idee hebt gekregen van wat al die termen betekenen, waarom ze relevant voor je zijn en hoe ze met elkaar samenwerken om jouw Google rapportcijfer te verhogen, is het tijd om meer inzicht te krijgen in het proces. Aan de hand van voorbeelden leer je bijvoorbeeld hoe je zelf een zoekwoorden onderzoek moet uitvoeren en welke tools je hiervoor kunt gebruiken. We geven je ook een blik in onze eigen gedachtegang en laten je zien waarom je je op bepaalde zoekwoorden wel of niet wil richten. Verkoop je bijvoorbeeld jassen, dan is ‘jas’ misschien een heel voordehandliggend zoekwoord. Maar de concurrentie daarop is zo hoog dat het heel lastig is om te concurreren. Wees specifiek en kijk waar je winst kan behalen. Op deze manier loodsen we je door de wereld van SEO en leer je niet alleen door te luisteren, maar ook door te doen!

Pittig Bakkie Online Marketing Nijmegen
Play Video

De voordelen van SEO.

Nu je zover bent gekomen op deze pagina, heb je vast al een beetje door dat SEO echt wel wat voordelen met zich meebrengt. Maar om het je wat makkelijker te maken, hebben we er hieronder nog een paar voor je opgesomd. 

Goedkopere leads

Natuurlijk kost het enige tijd en moeite om een goede SEO strategie op te zetten. Dus volledig gratis niet, maar als je het eenmaal hebt staan, zorgt het voor een goede stroom aan organisch verkeer naar je website. Zonder dat daar een constante geldstroom voor nodig is zoals dat bij adverteren het geval is. Een investering waar je jaren de vruchten van plukt dus! Zorg er wel voor dat je zo nu en dan nieuwe content blijft toevoegen. Google ziet graag websites die geupdate blijven!

Betere vindbaarheid

Wie zoekt zal vinden. Het liefst heb je natuurlijk dat ze jouw bedrijf vinden. Daar helpt onze SEO cursus je bij. Een goede SEO strategie zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent en dus vaker gevonden zult worden binnen zoekmachines als Google. Dat is belangrijk, want als jij op zoek bent naar een bepaalde dienst of product, waar kijk je dan? Precies! Google.

Search Engine Advertising (SEA)

Maak je al gebruik van SEA? Dan is het volgen van deze SEO cursus een goed idee! Google en andere zoekmachines willen namelijk mensen informatie voorschotelen die relevant en gericht is. Websites met dat soort informatie laten ze dus liever aan hun gebruikers zien. Ook als het gaat om advertenties. Een goede SEO strategie zorgt er dus voor dat jouw advertentiebudget veel effectiever uitgegeven wordt. Uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat het je zo 30 à 40 procent kan aan kosten kan schelen. Mooi meegenomen dus!

Dit zeggen onze
klanten over ons.

SEO cursus

Yes, eindelijk een SEO strategie gekregen die werkt. Een jaar geleden heb ik de training gedaan en dat begint nu echt zijn vruchten af te werpen. Al een paar top 3 posities te pakken op zoekwoorden voor mijn business.

Youness Taos

SEO cursus

Vorige week een heerlijke SEO training gevolgd bij Pittig Bakkie. Niet alleen weet ik nu hoe ik een SEO tekst moet schrijven, maar ik heb ook geleerd hoe ik Google kan uitnodigen om mijn pagina’s sneller te laten indexeren. Echt een aanrader, genoeg persoonlijke aandacht en helemaal online.

Joeri Jacobs

SEO cursus

Afgelopen jaar heb ik een SEO cursus gevolgd bij Pittig Bakkie. Eerst een middag op kantoor en daarna nog twee meetings via Zoom. De cursus was heel hands-on en ik kon eigenlijk direct aan de slag. Heel fijn!

Stefanie de Rijk

Previous
Next

SEO cursus

Yes, eindelijk een SEO strategie gekregen die werkt. Een jaar geleden heb ik de training gedaan en dat begint nu echt zijn vruchten af te werpen. Al een paar top 3 posities te pakken op zoekwoorden voor mijn business.

Youness Taos

SEO cursus

Vorige week een heerlijke SEO training gevolgd bij Pittig Bakkie. Niet alleen weet ik nu hoe ik een SEO tekst moet schrijven, maar ik heb ook geleerd hoe ik Google kan uitnodigen om mijn pagina’s sneller te laten indexeren. Echt een aanrader, genoeg persoonlijke aandacht en helemaal online.

Joeri Jacobs

SEO cursus

Afgelopen jaar heb ik een SEO cursus gevolgd bij Pittig Bakkie. Eerst een middag op kantoor en daarna nog twee meetings via Zoom. De cursus was heel hands-on en ik kon eigenlijk direct aan de slag. Heel fijn!

Stefanie de Rijk

Previous
Next

Meet the Bakkies

Het Pittig Bakkie Team.

Advertentie tijgers en marketing specialisten

Martien de Jong

Designer, eigenaar en SEO-expert

Deze digitale Bob Ross ontwerpt er alle dagen heerlijk op los. Hij brengt jouw ideeën tot leven en legt deze vast in een nieuwe styleguide, een brandbook of ontwerp van je nieuwe website of webshop. Verder helpt hij bedrijven hoger te scoren in Google en bouwt hij mee aan verschillende website en webshop projecten.

Romy van Rossum

Junior designer en marketeer

Romy is onze grootste creatieveling. Of ze nu iets moet schetsen, ontwerpen of animeren ze draait er haar hand niet voor om. Zo brengt ze ideeën van klanten tot leven. Naast het ontwerpen van een logo of een complete huisstijl kun je bij haar ook terecht voor illustraties en animaties die aansluiten bij jouw wensen.

Maarten Arts

SEO en SEA expert

Maarten is onze SEO en SEA expert. Hij weet alles van de grootste zoekmachine ter wereld en hoe jij die kunt inzetten voor je business. Met zijn internetgekkie imitaties, zorgt hij elke dag voor wat extra sfeer. Het bouwen van websites en inrichten van een succesvolle e-mail funnel kun je daarnaast ook met een gerust hart aan hem overlaten.

Samen met jou maken wij de
wereld graag elke dag een
beetje mooier.

Veelgestelde vragen over deze SEO cursus.

Wanneer je een SEO cursus gaat beginnen, wil je natuurlijk zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Dat begrijpen wij maar al te goed, daarom vind je hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen.

Wil jij je graag meer verdiepen in hoe je zonder een grote investering meer bezoekers naar jouw website krijgt? Dan is de SEO cursus voor jou! Tijdens de cursus leer je hoe je een SEO strategie moet opstellen en toepassen op je eigen website zodat je daarna direct aan de slag kan met het optimaliseren van je website. 

SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) zijn beide manieren om je doelgroep via zoekmachines op jouw website te krijgen. Het verschil tussen de twee is dat je bij SEO tijd investeert in het verbeteren van de kwaliteit en relevantie van je website om op die manier een hogere plek te krijgen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. In het geval van SEA zet je een advertentiebudget in om met jouw pagina bovenaan in de zoekresultaten te komen. Heb jij een goede SEO strategie? Dan heeft dat een positief effect op jouw SEA! Door zowel SEO als SEA in te zetten, zullen je kosten bij SEA lager worden.

Het effect van de SEO cursus zul je vrijwel direct merken. Je kunt direct aan de slag met het optimaliseren van jouw website zodat het uiteindelijk beter vindbaar wordt in de zoekmachines. Meteen aan de slag dus! Het resultaat van jouw SEO optimalisatie zal echter even op zich laten wachten. SEO is iets waar je aan werkt voor de toekomst. Het duurt namelijk even voordat zoekmachines jouw pagina optimalisaties oppakken. Hoe lang precies? Dat is lastig te zeggen. Dit heeft namelijk te maken met je eigen pagina autoriteit en de concurrentie.

 

Wil je wel direct resultaat zien? Kijk dan eens naar onze Facebook ads cursus of vraag ons naar de mogelijkheden rondom een cursus SEA. Wil je het adverteren liever uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook! Wij kunnen zowel je SEA uit handen nemen als je ontzorgen rondom je social media advertenties.

Er zijn een aantal tools om te zien wat voor effect jouw SEO werkzaamheden hebben gehad. Tijdens de SEO cursus laten we je precies zien hoe jij jouw resultaten kan inzien en welke tools je kunt gebruiken om het effect van jouw acties bij te houden. Maar het houdt natuurlijk niet op bij het kijken naar cijfers. Om te blijven verbeteren is het belangrijk om die cijfers op de juiste manier te interpreteren en te gebruiken om je huidige strategie te optimaliseren of om nieuwe onderdelen toe te voegen aan je SEO strategie. Dat lijkt misschien veel en lastig, maar maak je niet druk! Aan de hand van voorbeelden leren we je tijdens de cursus precies hoe je dit doet. 

 

Mocht je er na de cursus een keer niet uitkomen of toch nog wat advies willen over jouw SEO strategie? Mail of bel ons dan gerust! Ook na het volgen van een cursus helpen we je graag verder met hoe jij jouw website omtovert tot een SEO paradijs zodat je die mooie posities bovenaan in de zoekmachines kunt blijven scoren! 

Het optimaliseren van je website voor de zoekmachines kost voornamelijk tijd. Je zult aardig wat tijd kwijt gaan zijn aan het doen van zoekwoorden analyses, het schrijven van SEO teksten voor landingspagina’s en het optimaliseren van je website. Maar dit zorgt uiteindelijk wel voor een gratis groei van organisch verkeer naar jouw website. Daarnaast zorgt een goed geoptimaliseerde website voor lagere kosten wanneer je SEA wil inzetten. Zeker de moeite waard dus!

Doordat onze SEO cursus een maatwerk cursus is, is er niet één vaste prijs. De een heeft al wat ervaring in de wereld van SEO en wil vooral zijn kennis opfrissen of een paar dingen bijleren. Voor de ander is de wereld van zoekmachine optimalisatie helemaal nieuw en starten we bij het begin. Om iedereen een eerlijke prijs te bieden voor deze cursus hebben we daarom besloten om de prijs hiervan afhankelijk te maken. Wil je weten wat jij ongeveer kwijt zal zijn aan deze uitgebreide cursus SEO? Neem dan even contact met ons op. Dan kijken we samen hoeveel jij al weet en wat we nog moeten behandelen tijdens de cursus om jou om te toveren tot SEO expert! 

Als jij een goed idee hebt van wie je doelgroep nou eigenlijk is, kom je al heel ver. Het is belangrijk om een inzicht te hebben in welke zoekwoorden potentiële klanten gebruiken zodat je daar op in kan gaan zetten met jouw SEO strategie. Google is de grootste zoekmachine ter wereld. De vraag is dan ook niet of je je doelgroep kan bereiken met Google, maar hoe je ze kunt bereiken.

Onze SEO cursus wordt gevolgd door MKB’ers en zelfstandige professionals. Bij Pittig Bakkie helpen wij graag gepassioneerde ondernemers om de wereld een stukje mooier te maken, daar krijgen wij namelijk energie van! We willen de mensen met passie, gedrevenheid en energie helpen om online beter zichtbaar te worden. 

Voorbeelden van bedrijven waar we nu mee samenwerken zijn:

 • Autorijscholen
 • Bloemisten
 • Coaches
 • Horeca
 • Interieurstylisten
 • Makelaars
 • Scholen
 • Multinationals
 • Schoonheidsspecialisten
 • Sportscholen
 • Stichtingen en Verenigingen
 • Winkels

Ben je er nou achter gekomen dat SEO teksten, zoekwoord onderzoeken en linkbuilding niks voor jou is? Dan staan onze SEO specialisten voor je klaar om het werk bij je uit handen te nemen! SEO uitbesteden bij Pittig Bakkie betekent dat wij zorgen dat jouw bedrijf hoger in Google komt te staan terwijl jij je kan bezig houden met wat jij het liefste doet: ondernemen en je klanten blij maken! Omdat je natuurlijk wel inzicht wil houden in waar je nou eigenlijk voor betaald, bespreken we elke maand de resultaten en bespreken we samen hoe we vanaf dat punt het beste verder kunnen gaan om die resultaten te blijven verbeteren!

Liever je SEO uitbesteden? Neem contact op met een van onze SEO specialisten! 

Naast onze SEO cursus, bieden wij ook een cursus SEA. Voor zij die hun website verkeer nu al een kleine boost willen geven! De cursus heeft wat overlap met de SEO cursus doordat een groot gedeelte van SEO ook van sprake is bij SEA. Zoals eerder verteld, is het grootste verschil tussen de twee de kosten. Waar je SEO voornamelijk tijd (en ja tijd is natuurlijk ook geld) in beslag neemt, moet je voor SEA een advertentiebudget gaan vrijstellen. Tijdens onze SEA cursus leer je hoe je dat advertentiebudget het meest effectief kunt inzetten en waarom je welke keuzes moet maken. Dit aan de hand van voorbeelden van bijvoorbeeld je eigen website.

 

Heb je interesse in een SEA cursus? Neem contact met ons op, vinden we leuk!

Een vraag die we vaak horen over onze cursussen is of deze later nog terug te kijken zijn. Deze cursus geven we live aan je. Dat kan online of bij onze op kantoor. Volg je de cursus online? Dan is het mogelijk om de cursus op te nemen en later terug te kijken. Kom je gezellig bij ons op kantoor om de SEO cursus te volgen, dan kunnen we het gesprek opnemen. Maar hoe je de cursus ook volgt, je kunt altijd bellen of mailen als je na de cursus SEO nog vragen hebt!

Kennismaken onder het genot van een pittig bakkie.