fbpx
E-commerceSEOWebsite

Plugins op je WordPress website!

By 22 juni 2020 No Comments

Heb jij een WordPress website? Dan is de kans groot dat je wel eens van Plug-ins hebt gehoord. Maar wat zijn het nu eigenlijk en waar moet je op letten?

Plugins en WordPress

Veel bedrijven maken gebruik van een WordPress website en dat is niet zonder reden. WordPress is namelijk een open-source website platform, waarmee je snel een gebruiksvriendelijke website kunt bouwen. Of je nu een simpele website nodig hebt als visitekaartje, of een volledige webshop met verschillende integraties, het kan allemaal! Om ervoor te zorgen dat je geen programmeur hoeft te zijn (of in te huren) kun je bij WordPress gebruik maken van Plugins.

Wordpress plugins installeren

Wat zijn plugins?

Plug-ins zijn stukjes software, waarmee je jouw WordPress website kunt uitbreiden met verschillende functionaliteiten. Je kunt een Worpress plugin installeren en daarmee direct aan de slag. Denk hierbij aan een boekingsmodule of een koppeling met jouw favoriete social media. Het zijn als het ware de bouwsten van je website. Over het algemeen geschreven door slimme whizzkids en programmeurs, zodat je ook zonder al teveel kennis van Javascript, CSS en HTML een website kunt bouwen.

Wordpress website plugin review

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van plugins

Hoewel de meeste programmeurs hun plug-ins met veel passie bouwen en onderhouden, werken niet alle plugins even goed samen met andere plugins. Het is daarom goed om vooraf altijd wat reviews te lezen over de plugins, te kijken naar de beoordelingen en de laatste update. Wanneer een plugin duizenden positieve reacties heeft en recent geüpdatet is, kun je ervan uitgaan dat je deze plugin zonder problemen kunt installeren. Het is wel handig om ook even te checken of de plugin is getest met de huidige versie van je WordPress website. Zo niet kan er een conflict ontstaan. Geloof ons maar, dat wil je niet!

Onze favoriete (gratis) plugins

Om je alvast even op weg te helpen vind je hieronder een aantal plugins die je zonder problemen kunt gebruiken om jouw website of webshop verder uit te breiden.

YOAST

Je weet vast wel dat zoekmachine optimalisatie ofwel SEO belangrijk is voor de vindbaarheid van jouw website. Met de SEO plugin van Yoast krijg je tips om jouw teksten en afbeeldingen beter zichtbaar te maken.

Woocommerce

Met de Woocommerce plugin voeg je in een handomdraai een webshop module toe aan je website.

WP Mail SMTP

Komen de mails van jouw website, soms niet goed aan? Met deze plugin is dat snel opgelost.

All-in-One WP Migration

Een back-up maken is altijd een goed idee, gewoon voor het geval dat. Scheelt een hoop gevloek en geschreeuw, als het even mis gaat. Met All-in-One WP migration kun je zowel eenmalige backups maken of geautomatiseerde back-ups instellen.

Really simple ssl

Om ervoor te zorgen dat je website altijd op de https ofwel veilige (slotje) variant terecht komt, kun je deze plugin goed gebruiken.

Hulp nodig met het vinden van de juiste plugin?

Onze online specialisten en marketing “gekkies” staan te springen om je te helpen. Dus, laat gewoon even van je horen. Vinden we leuk!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een bericht achter