SEO voor mkb voor een betere vindbaarheid.

Goed vindbaar zijn in Google is echt niet alleen voor grote bedrijven weggelegd. Met SEO voor mkb helpen wij midden en kleine bedrijven in hun regio goed vindbaar te zijn en zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hoe dat werkt en of we jouw bedrijf kunnen helpen? Dat lees je hieronder.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

De SEO specialist voor het MKB.

Natuurlijk wil je als MKB’er meer bezoekers op je website en online verkopen. Je wil tenslotte je bedrijf verder laten groeien. Dat begrijpen wij bij Pittig Bakkie maar al te goed. Gelukkig liggen er voor midden en klein bedrijf online een hoop mooie kansen. Niet alleen door te adverteren, maar ook juist door aan de slag te gaan met Zoekmachine optimalisatie ofwel SEO. Je kunt zo namelijk heel doelgericht je doelgroep bereiken. Want wat is het eerste dat je doet als je naar iets op zoek bent? Precies, even Google-en en dat doen je klanten ook!

SEO Resultaten

Nieuwe topposities

SEO Resultaten

Beter vindbaar

Deze bedrijven gingen je voor:

SEO-voor-mkb

Ook met kleiner budget

SEO voor kleine bedrijven kan ook succesvol zijn.

Veel kleine en middelgrote bedrijven laten op SEO gebied een hoop kansen liggen. Dat is natuurlijk zonde, maar biedt jou als slimme mkb ondernemer soms ook buitenkansjes. Tenminste, als je je SEO beter voor elkaar hebt als je concurrenten. Gelukkig helpen onze ervaren SEO specialisten je graag bij het bedenken en uitvoeren van de juiste SEO strategie voor jouw Mkb bedrijf. Ze helpen je bij het verbeteren van jouw website en bij het vinden van relevante zoekwoorden. Zo wordt de kans groter dat potentiële klanten je weten te vinden. En het mooiste is dat je echt niet altijd gigantische budgetten nodig hebt om mooie resultaten te bereiken.

Kies zelf hoe jij met SEO wil starten.
Seo-zelf-doen
Zelf aan de slag met ons SEO e-book.
seo marketing
SEO cursus volgen en dan zelf met SEO starten.
SEO-mkb
Je SEO uitbesteden aan onze professionals.

Klein starten en daarna opschalen

Zoekmachine optimalisatie voor mkb.

Als online marketing bureau begrijpen wij hoe belangrijk een goede vindbaarheid is. Daarom helpen wij je niet alleen je website te optimaliseren voor zoekmachines, maar kijken we we verder. Onze SEO specialisten denken met je mee alsof het hun eigen bedrijf is. Dit betekent dat er verschillende opties zijn om met je SEO aan de slag te gaan. Je kunt je SEO uitbesteden, helemaal zelf doen of alles ertussen in. Zo zorgen wij er samen voor dat je goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google.

Online-marketing-quickscan

Veelgestelde vragen over SEO voor het mkb.

Wanneer je SEO gaat uitbesteden, wil je natuurlijk zeker weten dat het goed gebeurt. Dat begrijpen wij maar al te goed, daarom vind je hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen.

Natuurlijk wil je vooraf graag weten waar je aan toe bent. Dat begrijpen wij maar al te goed. Je wil dus graag weten wat SEO nu eigenlijk kost voor jou als MKB’er. Toch is dat vooraf lastig te zeggen. Het budget wat je nodig hebt om te scoren in Google hangt namelijk af van een aantal factoren, namelijk: je doelen, de concurrentie en de zoekwoorden waarop je wil scoren. Kunnen jullie dan helemaal geen richtlijn geven? Natuurlijk wel. Gemiddeld gezien besteden we ca. 8 uur per maand aan de SEO voor MKB bedrijven. We optimaliseren je website, schrijven SEO teksten, plaatsen deze tekstenen gaan indien nodig aan de slag met linkbuilding.

Veel MKB’ers en zelfstandige professionals laten hun SEO uitbesteden. Het is namelijk iets waar veel ondernemers zich eigenlijk niet mee bezig willen houden. Die richten zich veel liever op het runnen van hun business. Voorbeelden van soorten mkb bedrijven waar we nu mee samenwerken zijn:

 • Autorijscholen
 • Bloemisten
 • Coaches
 • Horeca
 • Interieurstylisten
 • Makelaars
 • Scholen
 • Multinationals
 • Schoonheidsspecialisten
 • Sportscholen
 • Stichtingen en Verenigingen
 • Winkels

Goede vraag! Zoals je net al kon lezen is het resultaat afhankelijk van het budget, de doelen en je concurrentie. Toch zien we na 3/4 maanden vaak de eerste resultaten en vanaf 6/8 maanden de eerste topposities naar voren komen. Dat duurt best lang. SEO is dan ook een online marketing tool voor de lange termijn. Mocht je direct resultaat willen hebben, kun je beter kijken naar advertentie mogelijkheden via Google Ads of Facebook.

Onze SEO specialisten helpen jou online groeien. Ze denken met je mee alsof het hun eigen onderneming is. Ze kijken dus altijd hoe ze het meeste uit je budget kunnen halen en hoe ze jou kunnen helpen om zo snel mogelijk resultaat te behalen. Ze bedenken je SEO strategie, schrijven teksten, maken landingspagina’s, doen zoekwoordenonderzoek, geven je tips en voeren linkbuilding uit.

Kennismaken of offerte opvragen.

Benieuwd wat wij voor jouw MKB bedrijf kunnen betekenen? Vul hieronder het formulier in of neem direct contact op. Vinden we leuk!