fbpx
Online marketing

Meer tevreden klanten met doelgerichte social media marketing!

By 23 juni 2020 september 17th, 2020 No Comments

Als rasechte ondernemer ben je natuurlijk altijd op zoek naar meer. Je wil meer verkopen, meer omzet en meer tevreden klanten. Tevreden klanten zijn tenslotte echte supporters van je bedrijf, ze steunen je door dik en dun. Maar hoe zorg je daar nu voor? Nou, met social media marketing natuurlijk! Onze marketing experts en reclame specialisten leggen het je in deze blog haarfijn uit.

Social media inzetten

Via social media kunnen we elkaar tegenwoordig bijna elk moment van de dag bereiken. Het is dan ook de ideale tool voor bedrijven om op een leuke en laagdrempelige manier in contact te komen met  (potentiële) klanten. Via Facebook, Youtube, (TikTok) en Instagram kun je je naamsbekendheid vergroten, kennis maken met je klanten en extra verkopen stimuleren. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk?

Social media marketing

Doelgerichte social media marketing

Om te beginnen met een goede online marketing strategie natuurlijk! Die begint eigenlijk altijd met jouw bedrijf, de diensten en bovenal je doelgroep. Vooral deze laatste wordt nog wel eens vergeten, terwijl je klanten misschien wel de belangrijkste succesfactoor van je bedrijf zijn. Zonder klanten, geen bedrijf, toch? Veel bedrijven zijn (helaas) nog te veel aan het zenden, terwijl social media platformen bedoelt zijn om de interactie aan te gaan. Maar hoe moet het dan wel? Simpel, kruip eens helemaal in de huid van jouw klant en beantwoord dan de volgende vragen.

  • Hoe ziet mijn situatie eruit?
  • Wat vind ik leuk om te doen?
  • Tegen welke problemen loop ik aan?
  • Wat zou mij kunnen helpen?

Als je deze vragen hebt beantwoord kun je jouw klant veel gerichter helpen. Je weet nu tenslotte waar jij je klanten mee kunt helpen. Dit betekent dat je hier je berichten, blogposts, productpagina’s, website en advertenties op kunt aanpassen.

social media advertenties

Social media advertenties inzetten

Naast het plaatsen van social media berichten op je eigen Facebook of Instagram account, kun je ook advertenties inzetten om nieuwe klanten te bereiken. Dit is handig, aangezien je normale berichten vaak maar 5-10% van je volgers bereikt. Zo kun je berichten boosten binnen je huidige klanten kring of nieuwe doelgroepen maken om aan te spreken. Het adverteren op social media kun je doen op basis van je huidige klanten bestand, demografische gegevens en op basis van interesses. Dit kan op korte termijn al een flinke omzetstijging opleveren en een hoop nieuwe klanten. Je leest hier meer over social advertising.

Benieuwd wat jouw concurrenten doen op social media?

Ben jij ook zo benieuwd wat je grootste concurrenten online doen, zonder dure software aan te schaffen? Dan hebben wij een leuke marketing tool voor jou en het is nog helemaal gratis ook! Ontdek de Facebook Ads Library snel.

Ik wil weten wat mijn concurrenten doen op Facebook & Instagram

Succesverhalen genoeg

De afgelopen tijd zijn al tientallen ondernemers je voorgegaan, die we hebben mogen helpen aan meer tevreden klanten en meer omzet. Niet alleen door meer verkopen te genereren, maar juist ook door herhalende verkopen en upsell te stimuleren. Een warmere doelgroep dan je huidige klanten bestand is er namelijk niet. Onze marketing gekkies en social media experts staan te springen om je op weg te helpen. Dus neem gerust even contact op, vinden we leuk!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Laat een bericht achter