fbpx
E-commerceOnline marketingWebshopWebsite

#3 verrassende online marketing tools voor meer omzet!

By 19 augustus 2020 No Comments

Als rasechte ondernemer probeer je natuurlijk zoveel mogelijk uit je bedrijf te halen. Je bent dan ook al bekend met Social media adverteren, Google ads en zoekmachine optimalisatie om meer bezoekers naar je website of webshop te trekken. Dat doe je goed! Maar heb je eigenlijk al eens aan deze #3 verrassende online marketing tools gedacht?!

Online marketing tools inzetten om je bedrijf te laten groeien

De meeste ondernemers zijn tegenwoordig wel bekend met de kracht van social media en de mogelijkheden om online via Facebook of Google te adverteren. Toch liggen er naast deze voor de hand liggende opties nog veel meer mooie mogelijkheden om meer verkopen te realiseren of bezoekers naar je website of webshop te trekken. In deze blog vertellen onze reclame tijgers en marketing gekkies je er alles over. Van Google shopping, verkopen via Amazon of bol.com en de inzet van Affiliate marketing.

#1 Affiliate marketing

De kans is groot dat je als ondernemer wel eens iets hebt opgevangen over affiliate-marketing, maar nooit helemaal hebt begrepen wat het precies is en hoe jij het in kunt zetten voor je business. Gelukkig leggen wij het je graag even uit. Kort gezegd is Affiliate marketing een vorm van online marketing, waarbij een bedrijf betaald voor een geleverde prestatie. Dit kan een vooraf besproken commissie zijn, maar ook een vastbedrag per verkoop. Het ziet er eigenlijk als volgt uit. Als online ondernemer ben je op zoek naar meer naamsbekendheid en manieren om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Daarvoor kun je adverteren, maar je kunt ook op zoek gaan naar iemand met een goedlopende blog of website, met veel bezoekers uit jouw doelgroep. Vervolgens plaatsen zij een blog of een artikel op hun website met een link naar jouw webshop. Als je dan wat verkoopt aan deze bezoekers, sta jij een percentage commissie af van de verkoop en verdient degene met zijn blog wat extra centen. Leuke ruilhandel.

verrassende-online-marketing-trends-affiliate-marketing

Aansluiten bij een affiliate netwerk

Natuurlijk kun je zelf op zoek gaan naar goedlopende websites en blogs waar jouw doelgroep te vinden is. Maarrr… je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Dit zijn partijen die bedrijven en bloggers aan elkaar verbinden. Wel zo makkelijk. De meest bekende partijen voor affiliate marketing zijn:

#2 Verkopen via andere platformen (Bol of Amazon)

zakelijk-verkopen-bol.com

Als online marketing bureau passen wij onze werkwijze vaak aan op de doelen en wensen van de klant. Soms betekent dit dat we de naamsbekendheid vergroten via social media, maar veel vaker is het doel gewoonweg meer omzet realiseren voor onze klant. Vaak worden hier zoekmachine optimalisatie of advertentie campagnes voor in gezet, maar je kunt ook meer verkopen realiseren door via bekende platformen te verkopen. Op deze manier kun je niet alleen meer omzet creëren maar, vergroot je ook je online zichtbaarheid. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij:

#3 Google shopping

In het kader van bestaande platformen inzetten om meer online zichtbaarheid te creëren kun je ook Google Shopping inzetten als online marketing tool. Dit is vooral handig wanneer je fysieke producten verkoopt, zoals bijvoorbeeld een paar witte sneakers. Steeds meer mensen verkiezen Google boven een wandeling in de winkelstraat. Het mooie is dat Google op basis van je zoekwoord direct een mooie selectie producten voor je maakt. Als ondernemer kun je hierdoor niet alleen meer omzet generen, maar ook je naamsbekendheid vergroten.

Google-shopping-online-marketing

Je producten uit je webshop in Google shopping

Als je een eigen webshop hebt en je producten in Google shopping wilt tonen, kun je je webshop koppelen met Google Merchant center. Daarin kun je diverse productlijsten maken, die je vervolgens extra kunt promoten. Onze online marketing specialisten en reclame tijgers vertellen je hier graag meer over.

Laat een bericht achter