fbpx
E-commerceWebshopWebsite

Een webshop toevoegen aan je WordPress website met Woocommerce!

By 8 september 2020 No Comments

Als beginnende online ondernemer is het fijn wanneer je website direct geld oplevert. Eén van de manieren om dat te doen is door een webshop aan je website toe te voegen. Als je gebruik maakt van WordPress (zoals 80% van de mkb’ers in Nederland) kun je dat eenvoudig en gratis doen door de Woocommerce WordPress plugin te installeren. In deze blog leggen wij je precies uit wat deze plugin doet en hoe je snel van start kunt gaan.

Woocommerce-plugin-wordpress

Maak een webshop van je WordPress website met Woocommerce!

WooCommerce is een gratis webshop plugin voor WordPress. Het is zelfs één van de meest gebruikte plugins ter wereld! Met deze plugin voeg je in een handomdraai een webshop toe aan je website. Zo kun je naast de fysieke verkoop van producten ook online producten te koop aanbieden. Het begin is gelukkig vrij eenvoudig. Je installeert de plugin, voert je bedrijfsgegevens in en voila, je kunt producten gaan toevoegen aan je webwinkel.

Wat zijn de mogelijkheden van Woocommerce?

De mogelijkheden van Woocommerce zijn (dankzij de community) eindeloos! Zo kun je niet alleen simpele producten verkopen, maar kun je er nog veel meer moois mee doen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel iets voor ontwikkeld, denk bijvoorbeeld aan:

  • One page checkout: hiermee kunnen bezoekers snel en eenvoudig betalingen af ronden.
  • Single product webshop: heb je maar een paar producten om te verkopen? No worries, juist voor kleine webshops (tot 1000 producten) is Woocommerce ideaal!
  • Kortingscodes inzetten en Abondoned Cart E-mails instellen: gaat enorm eenvoudig
  • Digitale producten: verkoop een e-book, podcast, documenten of posters geheel digitaal. Dankzij Woocommerce kun je dus digitale producten verkopen.
  • Abonnementsvormen: heb je een dienst/product waarbij niet eenmalig maar maandelijks wordt afgenomen? Je kunt ook herhalende betalingen en bestellingen instellen in Woocommerce.

Woocommerce-plugin-wordpress-2

Klinkt leuk, maar ik ben totaal niet technisch

Geen probleem, ook hiervoor is er een oplossing. Je kunt er namelijk voor kiezen om de technische inrichting te laten verzorgen door een online marketing bureau zoals Pittig Bakkie. Onze reclame tijgers en webshop specialisten helpen je namelijk graag op weg. Wij stellen de plugin voor je in en zorgen voor het toevoegen van verzendklasses, filtermogelijkheden, Google Feed etc. Het enige dat jij nog hoeft te doen is producten in je webshop zetten en starten met de promotie van je eigen webwinkel. Meer weten? Neem dan gerust even contact met ons op, vinden we leuk! Door op de knop “bakkie doen” te klikken maak je er gelijk een feestje van.

 

 

Laat een bericht achter