Zoekmachine optimalisatie voor het mkb.

Wil jij de vindbaarheid van je website verbeteren? Wil je hoger scoren in de zoekresultaten van Google? Dan ben je bij Pittig Bakkie aan het juiste adres. Als online marketing bureau helpen wij het MKB met zoekmachine optimalisatie voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

SEO met resultaat

De zoekmachine optimalisatie specialist voor het MKB.

Natuurlijk wil je als MKB’er ook online goed gevonden worden. Met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat jouw bedrijf beter vindbaar wordt in de organische zoekresultaten. Dat doen we door je website te optimaliseren en de juiste zoektermen en SEO teksten op je website te verwerken. Zo weet het algoritme van Google beter wat je bedrijf te bieden heeft en scoor je beter. Door een hogere positie in Google komen er vervolgens meer potentiële klanten op je website, waardoor je als het goed is ook meer aanvragen krijgt of gaat verkopen.

SEO Resultaten

Nieuwe topposities

SEO Resultaten

Beter vindbaar

Deze bedrijven gingen je voor:

Zoekmachine optimalisatie

Ook met kleiner budget

Succesvolle SEO voor kleine bedrijven.

Veel ondernemers hebben het gevoel dat hoog scoren in Google alleen is weggelegd voor de grotere bedrijven. Toch is niets minder waar. Want hoewel het lastig is om direct om landelijk op zoektermen te scoren met grote zoekvolumes, is succesvolle SEO ook mogelijk voor lokale bedrijven. Vooral in de regio liggen er vaak nog voldoende buitenkansjes om goed te scoren met jouw website. Met lokale SEO voor MKB’ers en ZZP’ers helpen wij ook jouw bedrijf aan extra website bezoekers via Google. Wees gerust, voor succes heb je echt niet altijd een gigantisch budget voor nodig.

Kies zelf hoe jij met SEO wil starten.
Seo-zelf-doen
Zelf aan de slag met ons SEO e-book.
seo marketing
SEO cursus volgen en dan zelf met SEO starten.
SEO-mkb
Je SEO uitbesteden aan onze professionals.

Klein starten en daarna opschalen

SEO verbeteren voor MKB bedrijven.

Als online marketing specialist weten wij hoe belangrijk een goede vindbaarheid is. Het kan je namelijk een hoop potentiële klanten opleveren en dus extra aanvragen en omzet. Wij helpen je daarom niet alleen om je website te optimaliseren, maar kijken verder. We zoeken naar kansen, alsof het ons eigen bedrijf is, helpen je bij het verbeteren van je website en bij het vinden van relevante zoekwoorden. Daarvoor schrijven onze SEO experts geoptimaliseerde website teksten, verbeteren je Google mijn bedrijf account en voeren we linkbuilding uit.

Online marketing met een missie

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie.

Wanneer je met zoekmachine optimalisatie aan de slag gaat, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Wij begrijpen dat je daarom nog vragen hebt, daarom hebben wij al onze antwoorden op de meest gestelde vragen voor je neergezet.

Goede vraag! Het budget dat je nodig hebt om je bedrijf ook online op de kaart te zetten hangt af van een aantal factoren. Je doelen, je pagina autoriteit, je huidige website, de concurrentie en de zoekwoorden waarop je wil gaan scoren bepalen wat er nodig is om hoger te scoren in Google. Voordat we beginnen kunnen we op basis van bovenstaande punten een goede inschatting maken van de SEO werkzaamheden die nodig zijn om je website beter te laten scoren in Google. Gemiddeld gezien zijn we ca. 8 uur per maand kwijt aan zoekmachine optimalisatie werkzaamheden voor MKB bedrijven. We onderzoeken SEO kansen, zoeken samen met jou nieuwe zoekwoorden uit, schrijven geoptimaliseerde teksten, maken landingspagina’s en gaan aan de slag met linkbuilding. Alles voor een een hogere positie in de grootste zoekmachine ter wereld.

Zoekmachine optimalisatie ofwel SEO voeren we voor veel verschillende bedrijven uit. Er zijn namelijk nogal wat MKB’ers en zelfstandige professionals die dit graag uitbesteden. Ze richten zich liever op het runnen van hun bedrijf dan het zelf te doen. Het grote voordeel is dat ze zo doen waar ze goed in zijn en wij ook. Voorbeelden van soorten mkb bedrijven waar we nu mee samenwerken zijn:

 • Autorijscholen
 • Bloemisten
 • Coaches
 • Horeca
 • Interieurstylisten
 • Makelaars
 • Scholen
 • Multinationals
 • Schoonheidsspecialisten
 • Sportscholen
 • Stichtingen en Verenigingen
 • Winkels

Je SEO uitbesteden doe je natuurlijk niet zomaar. Je wil dat je website beter gevonden word in Google en het liefst nog hoog scoort ook. Dat begrijpen wij maar al te goed. Onze marketing tijgers doen er dan ook alles aan om je bedrijf ook online te laten stralen. Hoewel we vooraf best een goede inschatting kunnen maken van het moment waarop je resultaat kunt verwachten. Is dit wel afhankelijk van een hoop verschillende factoren. Je budget, de concurrentie en de gekozen zoektermen spelen hierbij allemaal een rol. Om je toch een idee te geven kun je aanhouden dat je na 3-6 maanden de eerste resultaten kunt verwachten. Vaak zien we dat zoekwoorden dan in een positieve trend naar boven terecht komen. Vaak pak je dan ook je eerste posities op de eerste pagina. Na 12 maanden zien we vaak de eerste top 3 posities op relevante zoekwoorden voorbij komen.

Zoekmachine optimalisatie is een lange termijn strategie. Al het werk dat wij er nu in steken levert je over een aantal maanden extra potentiële klanten op die op zoek zijn naar je product of dienst. Hoewel SEO voor veel bedrijven interessant is, is het niet altijd de beste oplossing. Wanneer je een beperkt budget hebt, of direct resultaat wil behalen om je bedrijf een vliegende start te geven is adverteren via Google ads of Facebook ads soms een betere optie. Door te adverteren via de zoekmachine kom je namelijk direct naar voren in de betaalde zoekresultaten. Daarom hoef je bij zoekmachine adverteren niet lang te wachten op de eerste resultaten. Echter betaal je hier wel per klik naar je website. Dit betekent dat we samen goed moeten kijken of dit rendabel gemaakt kan worden voor jouw business. In een vrijblijvende kennismaking leggen we je graag uit hoe wij te werk gaan en wat je van ons als SEO specialisten kunt verwachten.

Kennismaken of offerte opvragen.

Benieuwd wat wij voor jouw MKB bedrijf kunnen betekenen? Vul hieronder het formulier in of neem direct contact op. Vinden we leuk!